Anahtar Kelimeler:

Bu Nasıl Açıklama Müdür Bey?

Bu Nasıl Açıklama Müdür Bey?

Bozdemir, Hiyerarşi ve Tekzip Usulü Dinlemedi, Açıklama Yaptı.

 

Haberkale’de yayınlanan “Devlet Baba, Kızına Sahip Çıkamadı” haberi sonrası, haberimizi yalanlama çabası içine giren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Valilik makamına yazdığı yazıyı Kırıkkale’deki basın kuruluşlarına da sızdırdı. Bozdemir bu davranışıyla hem Kırıkkale Valiliği’nin “Valilik harici basın açıklaması yapılmayacak” emrini hiçe saydı, hem de tekzip gönderme usulüne aykırı davrandı.
Haberkale’nin “Devlet Baba, Kızına Sahip Çıkamadı” başlığıyla önceki gün okurlarına duyurduğu haberde, kadın sığınma evinde kalan bir bayanın buradan ilişiği kesilmesi sonucu kadın satıcılarının eline düşerek fuhşa yönlendirildiği ve polise sığınarak kurtulduğu ifade edilmişti. Genç bayanın kurumdan çıkartılması kararında usulsüzlükler olduğu iddialarına yer verilerek bunun gerçek olup olmadığının tespit edilerek kamunun bilgilendirilmesi ve gerçeğin ortaya çıkarılması istenmişti.
Jet Açıklamayla Valilik Emrini Hiçe Saydı
Haberimizden bir gün sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne vekâleten bakan Zühtü Bozdemir, haberimizi yalanlama yoluna gitti. Fakat Bozdemir, haberle ilgili Kırıkkale Valiliği’ne gönderdiği resmi yazıyı Kırıkkale’deki diğer basın kuruluşlarına da el altından ‘mailledi’. Bozdemir’in Valilik makamına gönderdiği tekzip yazısı daha resmi yollardan Haberkale’ye ulaşmadan, Kırıkkale’deki diğer gazeteler tarafından Zühtü Bozdemir’in ağzından açıklama şeklinde yayınlandı. Tekzip usulüne aykırı davranan Zühtü Bozdemir, aynı zamanda da yeni Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner’in göreve gelmesinden sonra tüm müdürlüklere bildirdiği “Valilik Basın Müdürlüğü harici basına açıklama yapılmayacak” emrini de hiçe saydı.
Valilik Makamı’na Gitmeden Basına
Zühtü Bozdemir tarafından basına maillenen açıklama, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Valilik Makamı’na yazdığı resmi yazının aynısı. Mail ile gönderilen açıklamada resmi yazı sayı numarası “SAYI :B.02.1.SÇE.4.71.00.00-01.041/-“ ve konu “Kadın Konukevi Müdürlüğü” olarak görülüyor. Yazının alt kısmında ise “VALİLİK MAKAMI’NA (Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)” ibaresi yer alıyor. Yazının en sonunda ise “Zühtü Bozdemir – İl Müdürü” ifadesi bulunuyor.
Haberkale


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli