Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale İçin Önemli Bir İmza

Kırıkkale İçin Önemli Bir İmza

200 Milyon TL`lik Yatırım İçin İmzalar Tamam.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) arasında, mono blok tekerlek ve tekerlek takımları ihtiyacının yerli olarak üretimine ilişkin protokol Kırıkkale`de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ında katıldığı toplantında imzalandı.

TCDD ile MKEK arasında, Trenlerin çeken ve çekilen araçlarında kullanılan mono blok tekerlek ve tekerlek takımları ihtiyacının yerli olarak üretimine ilişkin Mutabakat Protokolü Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımında hazır bulunduğu toplantıda MKE`ye ait Lokalde basın toplantısı ile imzalandı.

Toplantıda MKEK Genel Müdür Ünal Sipahioğlu Kurumun son 5 yılında yapılan yatırımlar ve ileriye dönük projeleri açıkladı. Sipahioğlu, MKEKnin artık dünyada söz sahibi bir kurum haline geldiğini dile getirdi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise MKEK`nin temelleri Fatih Sultan Mehmet Han`ın İstanbul`u fethederken döktürdüğü toplara dayanıyor. AKP iktidarı göreve geldiği günden itibaren her yıl geriye giden bir kurumu tekrar eski o parlak günlerine dönmesi için gerekli çalışmaları yaptı. Özellikle her iki bakanlığında ortaklaşa hareketi sonrasında MKEK-TCDD işbirliği ve teknik şartnameleri, uluslararası standartlara uygun olarak Türkiye`nin ihtiyacı olan tren tekerlekleri üretim işini protokolle Kırıkkale`deki fabrikalara verdik. Bu fabrikalar çalışacak ve bizim yüzlerimiz ağartacaktır, burada çalışan işçilere MKEK Yönetimine güveniyorum" dedi. Bakan Yıldırım uyarıda da bulunarak, "Rekabete açık olmaları gerektiğini, kalite den de ödün vermeyeceklerine eminim" dedi.
Gönül: MKEK’ye Güveniyoruz

İmza töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül; Kırıkkale MKEK`nin kurulduğu ilk günden itibaren aktif bir il olmuştur. Hükümetimiz bu çerçevede yatırımlarını tüm Türkiye`de olduğu gibi Kırıkkale`ye yansıtmıştır. MKEK kurumuna, yöneticilerine işçilerine, son derece güveniyoruz. Zaten bugün buraya geldiğimde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın da selamlarını getirdim. MKEK ile TCDD ile ortaklaşa yapılacak tren tekerleği projesi için Türkiye Büyük Millet Meclisinde özel yasa çıkarılarak faaliyete geçmiştir. Bu yasada emeği olan ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum, işallah bu protokol MKEK Kurumu ile TCDD kurumlarına hayırlı olur" dedi. Toplam proje dahilinde MKEK"ye 200 milyon TL`lik yatırım yapılacağı öğrenildi,

Milli Savunma Bakanı Vecdi gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, MKEK Genel Müdürü Ünal Sipahioğlu ve TCDD genel Müdürü Süleyman Karamanın`da hazır bulunduğu toplantıda protokol imzalandı.
Haberkale

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli