Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`de Kick Boks Heyecanı

Kırıkkale`de Kick Boks Heyecanı

Kıtalararası Ağır Sıklet ve Türkiye Şampiyonası Müsabakaları Gerçekleştirildi.

 

Kırıkkale’de Kick Boks Kıtalararası Ağır Sıklet ve Türkiye şampiyonaları heyecanı yaşandı. 17 Ağustos Spor Salonu’nda yapılan ve FOX TV’den canlı olarak yayınlanan müsabakalar sonucu Kıtalararası Ağır Sıklet Boks maçında Ayhan Özçelik, Türkiye Şampiyonası’nda ise Ali Aklayış rakiplerini yenerek altın kemer aldılar.
Kırıkkale 17 Ağustos Spor Salonu’nda az sayıda seyircinin izlediği Kick Boks Kıtalararası Ağır Sıklet maçında Türkiye adına yarışan Ayhan Özçelik, İranlı Karman Aminizade karşısında başarılı müsabaka çıkartıp, rakibini yenerek Altın Kemer sahibi oldu. Kick Boks Türkiye şampiyonasında ise 70 kiloda Ali Aklayış ile Erkan Varol arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Rakibini sayı ile yenen Ali Aklayış şampiyonluğa ulaşıp, altın kemer aldı.
Kicks Boks bayanlar maçında ise 70 kiloda Kamile Balanda (Polonya) Gülden Mercan (Türkiye) karşısında üstün bir oyundan sonra galip geldi. Erkekler müsabakalarında ise ağır sıklette Bahadır Sarı (Türkiye), Zamik Atakişlev`ı (Azerbaycan), 75 kiloda Ali Canik (Türkiye), Fernando Groenhart`ı (Surinam) 85 kiloda Horaca Dewain (Hollanda), Selim Öztürk`ü (Türkiye) ve Hasan Fahri Şen (Türkiye) Alex Gamkralidze (Gürcistan) rakipleri karşısında başarılı olarak sıkletlerinde şampiyon oldular.
Nadide Sultan Renk Kattı
Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, konuşmasında, "Kick Boks şu anda 60 federasyon arasında Türkiye’de en çok lisanslı sporcu sayısı olan 5 branştan birisidir. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’ndan sonra boks ve tekvando bulunduğu bir ortamda dünya sıralamasına gireceğiz. Genç arkadaşlarımız her geçen gün bizlere umut veriyor" dedi. Ünlü sanatçı Nadide Sultan ise dans grubu ile birlikte verdiği konserinde geceye renk katarak az sayıdaki seyirciden alkış aldı.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli