Anahtar Kelimeler:

Devlete Büyük Kazık

Devlete Büyük Kazık

Devlet Binayı 776 Milyara Aldı, Bina Çürük Çıktı.

 

Haberkale - Özel Haber

Kırıkkale`de yaklaşık 20 yıl önce hayırsever vatandaşların katkıları  yapılan ve Kızılay`a bağışlandıktan sonra yıllarca Kızılay, Kaletepe Vergi Dairesi ve çeşitli Eczanelerin hizmet  verdiği bina, Defterdarlığa satıldıktan sonra çürük olduğu anlaşılınca atıl vaziyette ortada kaldı.

Devletin gerekli araştırmaları yaptırmadan, doğrudan mal  müdürlüğü binası olarak satın alması sonucu 776 bin TL. (776 milyar TL  )civarında parasının hiç edilmesi vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.  Görüşlerini aldığımız esnaf ve vatandaşlar "Devlet kendi kendini mi? aldatıyor"  dediler.

Çevresinde bulunan taksi esnafı Murat Gökçen, "12 senedir  taksicilik yapıyorum, burada oturanların büyük bir riski varmış, meğerse. Madem  çürük bina idi neden o kadar memur binanın içerisinde hizmet veriyordu. Zemin  katta ise dört tane eczane vardı, her birinde çalışanları, gelip gidenleri  hesaplarsak demek ki insan hayatı devlet katında bu kadar ucuzmuş Sonucuna  varıyoruz" şeklinde konuştu.

Selim Özdil isimli işsiz bir genç ise,  "Buranın çürük olduğunu devlet araştırma yapmadan niye aldı bizim gibi  cahil miydi. Şayet devletin başka kurumları çürük raporu veriyordu ise, bir başka  devlet kurumu sorup soruşturmadan neden alıyor? Bu paralar milletin cebinden  çıkmıyor mu? Parasından geçtik, onca insan hayatının yıllarca risk altında  kalmasını bir vebalı hesap soranı olmayacak mı? Devlet yetkilileri burayı bir  trilyon verip alacağına küçük bir fabrika açsa, bizim gibi işsiz gençlere iş  imkânı yaratsa milletin vergileri boşa gitmese ne olur?" dedi

Bu arada, binanın ne olacağı konusunda görüşlerini sorduğumuz Defterdar Yardımcısı Şenol Sönmez`de net bir cevap vermekten kaçındı. Sönmez, "O bina devletin, mutlaka değerlendirilir" diye konuştu.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu