Anahtar Kelimeler:

Müftüden Jet İmamlara Uyarı

Müftüden Jet İmamlara Uyarı

Teravih Namazlarında Hız Yapmak Yasak.

 

Kırıkkale il müftüsü Osman Şarklı Ramazan ayı öncesinde il genelinde bulunan 353 cami imamını uyararak, "Vatandaşların gazına gelerek hızlı namaz kıldırıp kendine jet imam dedirttirmek isteyen imamlar dikkatli olsun, müftülük olarak jet imamlara ilk olarak uyarı sonra ceza vermeye hazırız" dedi.

Kırıkkale il müftüsü Osman Şarklı, Kırıkkale müftülüğü olarak Ramazan ayı içerisinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Müftü Şarklı "Kırıkkale ilimiz sınırları içerisinde bulunan bütün camilerde vatandaşlarımızın huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için müftülük olarak 24 saat vatandaşın emrinde olacağız. Ramazan ayında müftülüğümüze bağlı merkez başta olmak üzere 353 camimizde son hazırlıklar tamamlandı. İl merkezinde bulunan 110 camiimizde hoca sorunumuz bulunmamaktadır. Kırıkkale`ye bağlı Bahşılı ilçesinde 1, Karakeçili ilçesinde 1, Sulakyurt ilçesinde 5, Keskin ilçesinde 8, Delice ilçesinde 3 ve Çelebi ilçesinde de 1 olmak kaydıyla 19 camimizde imam bulunmamakta, ancak yapılacak olan sınav ve mülakatla Ramazan öncesinde imam eksiği bulunan camilerimizin eksiklikleri tamamlanacak.

Jet İmamlar Dikkatli Olsun
Müftü Şarklı şöyle devam etti: "Bilindiği gibi sigara yasakları ülkemizde olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya başladı. Bir taraftan da süper lig bu hafta içerisinde start alıyor. Bazı futbol düşkünü Müslüman kardeşlerimiz imam ile konuşarak, teravih namazını erken kıldırıp bitirmek isteyebilir. Bizler il müftülüğü olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Jet imamlık yapan imam kardeşimizi önce uyaracağız, eğer uyarmalarımıza rağmen bir değişiklik olmaz ise kanunlar gereği gerekli cezai işlemleri uygulamaya geçireceğiz" dedi.
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli