Anahtar Kelimeler:

AKP İl Başkanı Yuhalandı

AKP İl Başkanı Yuhalandı

İşçi Emeklileri Derneği Kongresinde AKP İl Başkanına Büyük Şok!

 

Bu haber ilk önce Haberkale.com`da! İlk bilen sizsiniz!
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şubesi 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kızılkanat Kapalı Düğün Salonunda gerçekleşti. 14 bin 905 delegesi bulunan derneğin, başkanlık seçimine katılım az olduğu görüldü. Mevcut başkan Basri Keskin, seçime tek aday olarak girdi ve yeniden başkan seçildi. Kongrede AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal konuşmasını yaparken muhalif partililer ve emekliler tarafından yuhalandı.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği’nin, Türkiye`nin en büyük sivil toplum örgütlerinin başında geldiğini söyleyen Basri Keskin, "Derneğimize güven duyarak üye olan işçi emeklileri dul ve yetimlerimizin haklarım savunmak asli görevimizdir. Hepimizin çok yakından bildiği gibi emekli dul ve yetimlerimiz son derece zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi vermektedir. Emekli dul ve yetimlerimizin % 85 ` i açlık sınırının altında gelir elde etmektedir. Bu sonuç ne yazık ki yıllardır değişik siyasi iradelerin bizleri hiç düşünmeden uyguladıkları ekonomik, siyasal kararların bir neticesidir" dedi.

AKP İl Başkanı Aksal’a Büyük Şok

Kongreye geçilmeden önce siyasi parti temsilcilerine 10’ar dakika konuşma süresi verildi. Konuşmacılar arasında en son konuşmayı AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal yaptı. Aksal, “AKP iktidara geldiği günden itibaren yapmış olduğu hizmetlerle vatandaşın gönlüne taht kurmuştur. Gerek 3 Kasım’da gerek ise 22 Temmuz’da halkımız AKP’yi tek başına iktidara getirmiştir. Emekli vatandaşlarımız eskiden geceden sıraya girerek maaş alıyorlardı. Artık o sıralar kalmadı. Artık o sırada bekleyip yaşamını yitiren emekli vatandaşlarımız kalmadı" dedi. Ne olduysa tam bu sırada oldu. Salonu dolduran muhalefet parti temsilcileri, AKP’li başkan Zühtü Aksal`ı yuhaladılar. Parti temsilcilerinin hareketlerinden esinlenen emekliler de AKP İl Başkanını yuhalayarak "Ne konuşuyorsun be adam, in o kürsüden aşağı, emekliye 6 yılda ne verdiniz" diyerek tepki gösterdiler. Emekliler ayrıca iktidara söz hakkı verilmemesi gerektiğini bağırarak söylediler.
Haberkale

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı