Anahtar Kelimeler:

CHP`den Tarım Bakanına Eleştiri

CHP`den Tarım Bakanına Eleştiri

CHP İl Başkanı Gündüz: Vatandaşın Sorunlarını Dinlemediler.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz bir basın açıklaması yaparak Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yaptığı ziyareti eleştirdi. İl Başkanı Gündüz “Çiftçinin o kadar sorunu var ki, ancak Bakan Eker, çitçinin yanına gitmek yerine makamları ziyaret ediyor. Çiftçinin sorunları makamlarda dinlenmez” dedi.
CHP Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz, “Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in biz çiftçinin sorunlarını dinleyeceğini düşünüyorduk. Ancak o Valiliği, Belediyeyi, AKP İl Başkanlığını ve Tarım İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Çiftçinin sorunları makamlarda dinlenmez. Atınız mı yok tu arabanız mı? Neden gidip de günlerce ofislerin önünde bekleyen, uzun kuyruklar oluşturan çiftçileri ziyaret etmediniz. Bizi de çağırsaydınız birlikte çiftçinin yanına gitseydik sorunlarını dinleseydik. Sen, ben, bizim oğlan. Makamları ziyaret ederek bu iş olmaz. 10 bin danışman alacağını söylemiş. 10 bin danışman alacağına ziraat mühendislerini işe al. Temizlik şirketlerinde iş arıyor ziraat mühendisleri” dedi.
Kırıkkale’nin Nesi Gelişmiş?
“Çiftçiyi tüccarın kucağını itiyorlar” diyen İl Başkanı Gündüz, “Çiftçinin ürünü para etmiyor. Günlerce kuyrukta çile çekiyorlar. Çiftçiye koç dağıtım yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda verdiğiniz koyanların birçoğu hastalıklı çıktı. Çiftçiye bilgilendirme kitabi dağıtıyorsunuz. Çiftçinin üretim sorunu yok ürünü para etmiyor. Ekipman dağıttınız. Peki, çiftçi bu ekipmana mazotu nasıl koyacak. Onu hiç düşündünüz mü? Acaba koçlar, kitaplar ve ekipmanlar kimlerden alındı? Hangi yandaşınızı zengin ettiniz? Doğru dürüst bir tarım politikası yok” sözlerine yer verdi. Başkan Gündüz “Bakan Eker, Kırıkkale’yi gelişmiş görmüş. Kırıkkale’nin neyi gelişmiş. İşsizliğin en çok yaşandığı; emeklinin, çiftçinin, işçinin perişan olduğu bir şehirdir Kırıkkale. AKP’li milletvekilleri Kırıkkale’ye bir çivi çaktılar mı Kırıkkale gelişsin?” sözlerine yer verdi.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu