Anahtar Kelimeler:

İnternet Üzerinden Derslere Girecekler

İnternet Üzerinden Derslere Girecekler

Kırıkkale Üniversitesi`nden Önemli Bir Atılım.

 

Kırıkkale Üniversitesi araştırma üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atarken bir yandan da üniversitenin temel görevlerinden biri olan eğitim-öğretim faaliyetlerinde iyileştirmeler gerçekleştiriyor. Son yapılan geliştirmelerle Bilgisayar Programcılığı bölümündeki dersler, okula gelmeden internet üzerinde takip edilebilecek.
Kırıkkale Üniversitesi’nden yapılan açıklamada “Üniversitemiz öğrenci laboratuarlarının, sınıfların ve çalışma alanlarının iyileştirilmesi yanında bilgi iletişim teknolojileri konusunda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Akıllı sınıflar, görsel cihazlarla donatılmış derslikler ve modern seminer odaları bunlara örnek olarak verilebilir. Bunların bir sonucu olarak Ülkemizin en büyük sorunu olan üniversite kapısında bekleyen gençlerimize üniversite kapıları açmak, bunları topluma kazandırmak ve birer meslek sahibi yapmaktır. Ancak bu öğrencilerin bir kısmı üniversiteye tam zamanlı gelememek, bir işle meşgul olmak veya devam edememek gibi sorunları bulunmaktadır. Uzaktan Eğitim Merkezi (KUZEM),bütün bunlara çözüm üretecek bir niteliktedir. Günümüz gözde mesleklerinden başlayarak birçok branşta bilgisayar ortamında ve internet üzerinden yeni meslekler, ek beceriler kazanabileceklerdir” ifadelerine yer verildi.
Dersler İnternet Üzerinden Takip Edilebilecek
Açıklamanın devamında “Bir dönem önce pilot uygulamaları başarı ile yürütülen Bilgisayar Programcılığına önümüzdeki 2009–2010 eğitim-öğretim döneminde 50 öğrenci alınarak uygulamaya başlanacaktır. Altyapısını, uzaktan eğitim programlarının internet ara yüzünü geliştirmekte olan Kırıkkale Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (KUZEM), önümüzdeki dönemlerde öğrenci sayısını ve uygulanan program sayısını arttırarak üniversitemizin bu alandaki çalışmalarına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu çalışmaların yüksek lisans ve doktora programları için de yapılabilmesi için ön hazırlıklar tamamlanmış bulunmaktadır. Uzaktan Eğitim Programlarında öğrenciler dersleri internet üzerinden takip edecek, sınav ve staj uygulamaları için zaman zaman üniversiteye geleceklerdir. Bu çalışmayla Kırıkkale Üniversitesi vizyonu biraz daha genişletilmiş ve gençlerimize yeni fırsatlar çıkarılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Haberkale


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu