Anahtar Kelimeler:

Milyonluk Kazığa Açıklama

Milyonluk Kazığa Açıklama

Kırıkkale Defterdarlığı, Maliye`nin Oluruyla Binanın Alındığını Açıkladı.

 

Haberkale’nin gündeme getirdiği ve daha sonra ulusal basına da yansıyan devletin 776 milyar TL ödeyerek aldığı fakat sonradan çürük olduğu anlaşılarak kullanılamayan bina konusunda Kırıkkale Defterdarlığı açıklama yaptı. Defterdarlık açıklamasında binanın Maliye Bakanlığı’nın oluruyla devlet tarafından alındığı kaydedildi.
Defterdarlıktan yapılan açıklamada, Kızılay Derneği tarafından Maliye’ye açılan paydaşlığın giderilmesi davası sonucu binayla ilgili ihaleye çıkıldığı, birinci ihalede binaya talipli çıkmadığı ikinci ihaleye ise Maliye Bakanlığı’nın oluruyla girildiği ve ihalenin devlete kalması sonucu binada Kaletepe Vergi Dairesi’nin hizmet vermeye başladığı ifade edildi. Kaletepe Vergi Dairesi’nin binada hizmet vermeye başlamasının üzerinden 1,5 sene sonra Deprem Yönetmeliği çerçevesinde binaya çeşitli testler uygulandığını belirten Defterdarlık, bu testlerle binayı kullanmanın mal ve can emniyeti bakımından uygun olmadığı sonucu ortaya çıkınca boşaltıldığını kaydetti.
Açıklama Getirilmeyen Hususlar
Kırıkkale Defterdarlığı açıklamasında çürük binanın akıbeti ve bundan sonraki süreciyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Ayrıca binanın devlet tarafından alınmadan önce çeşitli testlerden geçirilmeden kabulünün yapılmasının gerekçesi de merak edilmekte.
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu