Anahtar Kelimeler:

Pehlivanlı Anısına Resim Sergisi

Pehlivanlı Anısına Resim Sergisi

51 Ressamın Eseri Sanatseverlere Sunuluyor.

 

Kırıkkale Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri çerçevesinde Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı anısına Makro AVM’de 51 ressamın eserlerinden oluşan resim sergisi yapıldı.
Kırıkkale’nin il oluşunun 20. yıldönümü nedeniyle bu yıl altıncısı düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı anısına Makro AVM’de resim sergisi yapıldı. 51 ressamın eserlerinin yer aldığı sergiye Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, Teleses Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Recep Uzelli, sergide eserleri bulunan 25 ressam ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışı öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Veli Korkmaz “ Rahmi Pehlivanlı Kırıkkale’nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardandır. Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlıyı anmak adı altında sanat günleri yapıyoruz. Bu yıl Kültür ve Sanat Günlerinin altıncısını yapmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
 “Amacımız Kırıkkale’nin yetiştirdiği en önemli sanat adamlarından olan Rahmi Pehlivanlı’yı gençlere tanıtmaktır” diyen Başkan Korkmaz “Sanatsız bir milletin düşünülemeyeceğini ve sanatın önemli bir alan olduğunu hepimiz biliyoruz. Değerli sanatçılarımızı anmak gerçekten bizim için önemlidir. Bunun için böyle sergileri yapmak sanatçıları unutmamak adına her yıl böyle sergi ve anma törenlerini yapmaya çalışıyoruz. Sanatsız bir hayat anlamını yitirmiş demektir. Sanat insanın ruhuna işler ve onunla beraber ömür boyu anılır. Nitekim Rahmi Pehlivanlı`da sanat dolu hayatı ile bizlere örnek olmuştur. Bundan sonra da böyle sanat ile ilgili programlarımız ve etkinliklerimiz devam edecek” sözlerine yer verdi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından sergiye katılan ressamlara plaket verildi.
Haberkale

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu