Anahtar Kelimeler:

Kürt Açıllımı Tartışılacak

Kürt Açıllımı Tartışılacak

Uzman Konuklar Kırıkkale Platformu`nun Panelinde Biraraya Gelecek.

 

`Türkiye Modeli` olarak kamuoyuna açıklanan `Demokratik Açılım Paketi`, Kırıkkale`de bugün düzenlenecek olan geniş çaplı bir konferansta tartışılacak. Kırıkkale dışından da birçok ismin katılacağı konferansın bazı ulusal kanallar tarafından canlı yayınlanacağı belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde `Demokratik Açılım Paketi` adı altında açıklanan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran atılım, Kırıkkale Platformu tarafından masaya yatırılıyor. Bugün saat 15:00’da Kırıkkale Ekrem Gök Eğitim Sarayı’nda düzenlenecek olan konferans İstanbul Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat`ın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Konferansa eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, 19. dönem Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetler Araştırma Komisyonu Başkanı Sadık Avundukluoğlu konuşmacı olarak katılacak.
Konferans Sonrasında Deklarasyon Yayınlanacak
Kamuoyunda, `Güneydoğu sorunu` ve `Kürt sorunu` olarak bilinen ve PKK terör örgütünün yaptığı bölücü faaliyetler, tarihi süreci ve uluslararası bağlantıları, konuşmacılar tarafından katılımcılarla paylaşılacak. Konferansta, Güneydoğu`da gerçekleşen faili meçhul cinayetler ve bu cinayetleri gerçekleştiren taşeron örgütlerin arkasında yatan dış güç bağlantıları, 19. dönem Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetler Araştırma Komisyonu Başkanı Sadık Avundukluoğlu tarafından ilk kez belgelerle kamuoyuna duyurulacak. 64 sivil toplum örgütü tarafından kurulan Kırıkkale Platformu, Türkiye’nin güncel konularını gündeme taşımayı ve çözüm yolları konusunda beyin fırtınası oluşturmayı amaçlıyor.
Haberkale


  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı