Anahtar Kelimeler:

Şehit Kararına Tepki

Şehit Kararına Tepki

Vatan İçin Can Verenler Fedarasyonu Karara Tepki Gösterdi.

 

Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, PKK`lı oğlunun mezarına `şehit` yazdıran babanın beraatına karar verdi. Kırıkkale’de bulunan Vatan için can verenler federasyonu yönetim kurulu başkanı  Mümtaz Torunlu alınan karara tepki göstererek “vatan için nöbet tutan, askerlik yapanlar sadece şehit olabilirler askere kurşun sıkan hiç kimse Allah katında dahi şehit olamaz. Mahkeme öyle karar aldı diye de şehit olunmaz” diyerek tepkisini gösterdi.
 
Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK`lı oğlunun mezar taşına "şehit" yazdırdığı için hakkında "suç ve suçluyu övmek, yasadışı örgüt propagandası yapmak" suçundan dava açılan 62 yaşındaki Ramazan Kalkan beraat etti.
 
Olayın gazetelerde yer almasının ardından olaya ilk tepki Kırıkkale’de bulunan Vatan için can verenler derneği yönetim kurulu başkanı Mümtaz Torunlu’dan geldi. Torunlu Haberkale’ye özel bir açıklama vererek alınan kararı tepkiyle karşıladığını belirterek “Askere silah sıkan hiçbir insan şehit olarak kabul dahi edilemez.
Annesi istedi diye babası istedi diye şehit kelimesini kimse ağzına dahi alamaz. Allah şehitliğin en büyük mektebinin peygamber ocağı olan asker ocağı olarak ifade etmiş ve yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de de açık bir şekilde ifade edilmektedir. Sınırda ordunun evlatları sabahlara kadar nöbet tutacak, kendini bilmez bir iki kişi gelip nöbet tutan evlatlarımızı vuracak, sonra vurulacak bir taraftan da teröristin ailesi çıkıp oğlum şehit oldu diyecek bu kadar küstahça bir hareket olamaz.
 
Kürtler Bizim Kardeşimiz
 
Bugün ülkede oynanan büyük bir tezgâh var. Ben askerliğimi Diyarbakır da yaptım. Bugün dahi görüştüm birçok asker arkadaşım var Diyarbakırlı, Mardinli, Elazığlı, bu insanların hepsi bizim kardeşlerimiz. Daha geçtiğimiz hafta kız yeğenimizi elazığlı  bir gencimize verdik. Ne yani PKK doğudan çıkıyor diye kimseye kız vermeyelim bütün Kürtleri siz PKK’lısınız diye öldürelim mi böyle saçma şey olmaz. Bu topraklarda yaşayan Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi herkesi kardeştir ve bu kardeşliği bozmaya da kimsenin gücü dahi yetmez. Ancak bugün mahkeme tarafından alınan karara son derece şehit aileleri olarak üzüldük. Pazartesi günü ak parti genel merkezi önüne giderek vatan için can veren dernekleri olarak gidip siyah çelenk bırakacağız” dedi.
 
Haberkale
 
 
 


  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 16.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı