Anahtar Kelimeler:

Kürt Açılımına Kırıkkale`den Tepki

Kürt Açılımına Kırıkkale`den Tepki

Düzenlenen Panelde Hükümet ve Kürt Açılımı Eleştirildi.

 

İstanbul Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat`ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 19. Dönem Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetler Araştırma Komisyonu Başkanı Sadık Avundukluoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal konuşmacı olarak katıldı.

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu; "Seçim sisteminizi değiştirmeniz gerekmez mi? Kırıkkale`de kaç seçmen var? Ankara`da bildiğim kadarıyla 42 vekil seçiliyor olması lazım. Her 107 bin oya. Bir milletvekili seçiliyor. Ama bu tabloda Doğu Anadolu`nun her hangi bir vilayetini düşünün. 30-33 bin. Ben doğudakiyle eşdeğer oy mu istiyorum. Bunu niye düzetmeye çalışmıyorsunuz. Anayasa`da herkesin eş oy hakkı vardır. Ben tek oyla 100 bin oyla bir milletvekili seçilsin ben bunu istiyorum. Demokratikleşme budur. Dolayısıyla benim sözüm öncelikle bizim insanlarımız Rum, ermeni olabilir. Kürt açılımı yanlış telaffuzun Türkiye`ye çok büyük zararlar getireceği inancındayım.

Türkiye Ulus Devlettir

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen "Türkiye’nin geleceği için olup olamayacağını daha yeni tartışmaya başlıyoruz umarım Türkiye`ye çözüm öneren halk egemenliği ilkesini Türkiye cumhuriyeti devletinin bir ulus devleti olduğunu ve bu ulusun Kuva-i Milliye’den bu yana bu merkezler bu çevreler biliyordur. Ben sadece bir bilim adamı olarak değil bir hukukçu olarak ta meseleye bakacağıma inanıyorum. Bir devlet sorununu tartışmak demektir. bugün dünya haritasında varolan 200`den fazla devletin. Ve bu anayasalarla her devletin bir hukuki yapısı vardır. Ulusal iradeye dayanır.

Açılımın Ne Olduğu Belli Değil

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal "Uyanamaz zannedilen açısından gerçekleştirdiği hu faaliyeti çok anlamlı bulduğumu ifade etmek isterim. Türk kavramına saldıranlara uyumamakta olduğunu belli edecektir. Ve bunun sonucunda da o çorapları kendi kafalarına geçirilmiş olarak bulabilirler. Ortada bir hükümet üyesinin açıklamasıyla bir Kürt açılımı var tarihi fırsat olarak adlandırılan ama içeriğinin ne olduğu bilinmeyen bir açılım var. Pek tarihi diye adlandırılan bir açılım olarak geçebilir. Birkaç ay önce ermeni meselesinde tarihi bir açılım vardı. Kendi seçmenlerinin tepkisi üzerine vazgeçtiler. Ama burada sıkıntı şu hiçbir milli davamız kalmıyor ve çok ucuza satışa sunuluyor. Her şey tartışılamaz." dedi.

Bu Bir Suçtur Bebek Katili Açıklama Yapamaz

19. Dönem Kırıkkale milletvekili ve TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetler Araştırma Komisyonu Başkanı Sadık Avundukluoğlu: "Bugün burada toplanmamızın sebebi Bundan bir ay önce insanlığın tarihte gördüğü en acımazız Bebek katili Türk düşmanı PKK başı İmralı`daki cezaevinde yol haritası açıklayacağım diyor. Bu suçtur. Basını da içine olan organize bir suçtur. Savcılık ne yapıyor diye. Hiçbir ses yok. Bütünlüğe karşı bir suçtur.
Haberkale

 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu