Anahtar Kelimeler:

Sigara Yasağı Dükkan Sattırıyor

Sigara Yasağı Dükkan Sattırıyor

Sigara Yasağı Sebebiyle İşleri Düşen Bazı Esnaf, Dükkanını Devrediyor.

 

Kırıkkale`de sigara içme yasağının başlamasıyla birlikte işlerinde azalma yaşandığını belirten işletmeciler, iş yerlerinin camına camlarına "sigara yasağından dolayı devren satılık" yazısı astı.

Sigara yasağıyla birlikte kaldırım ve caddelere masa kuran Bankalar Caddesi üzerindeki kahvehane ve çay ocağı sahipleri, işlerinde yüzde 75 azalma yaşandığını belirterek camlarına "sigara yasağından dolayı devren satılık" yazısı astı. Zabıta ekipleri özellikle ana cadde üzerine kurulan masa ve sandalyeler yaya ve araç trafiğini engellediği gerekçesi tüm iş yerlerine uyarıda bulunurken, Kübra Çay Evi sahibi, "Çok sıkıntı günler yaşıyoruz. Dışarı masa sandalye atınca da zabıta ile sıkıntı yaşıyoruz. İşlerimiz çok durdu. Durum böyle giderse, alıcıda bulamazsak kış aylarında dükkânları kapatırız, netice onu gösteriyor. İçeride sigara yasağı, dışarıda kaldırım yasağı var" dedi.
Kaldırıma da Masa Atamıyoruz
Sohbet Çay Evi işletmecisi Arif Çelebi ise, "Dükkân işlemiyor. Bir sigara yasağı çıkarttılar bunun üzerine kaldırıma masa da attırmıyorlar, bu millet sigarayı nerde içecek" şeklinde konuştu. Yıldız Kıraathanesi Sahibi Güngör Yıldız da, "İşyerimize kimsenin gelmemesinden dolayı satılık yazdık. Sabahtan akşama kadar yaptığımız satış 10 TL. Bir sürü borcumuz var. Bu hükümet ya borcumuzu ödesin biz iş yerlerimizi kapatıp gidelim ya da buna bir çözüm getirsinler" şeklinde konuştu.
Haberkale


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı