Anahtar Kelimeler:

Adres Değiştirenlerin Dikkatine

Adres Değiştirenlerin Dikkatine

Adres Değişikliği Yaparken Nasıl Bildirim Yapacağız?

 

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay, adres değişikliliğinde bulunan vatandaşlarımızı uyardı. Başkan Tekinay, Adres değişikliği yapan, mahalle değiştiren, bir apartmanda oturup aynı apartmanın başka dairesine taşınanlar ve şehirlerarası nakil olan vatandaşların adres değişikliğinde nüfus müdürlüğünce istenen belgeler hakkında bilgi verdi.
İstenen belgeler hakkında bilgi veren Tekinay, “Durum yeni taşınılan evin elektrik, su ve doğalgaz faturasının taşınan kişi adına olduğunda fatura yeni adres ise yeterli ve fatura eski adres ise belediye imar müdürlüğünden adres teyid yazısı ve faturası istenmeli. Durum elektrik ve su faturası taşınan adına değilse, belediye imar müdürlüğünden adres tespit yazısı ve ek olarak noter onaylı kira sözleşmesi, ev sahibi ile birlikte müracaat – ev sahibi yanında eve ait tapu fotokopisi ile gelecek”
DEĞİŞİKLİĞİ 20 GÜNDE BİLDİRMELİLER
“Apartman ya da site yöneticisi yazılı beyan yönetici T.C. numaralarını taşınanın ve kendisinin açık adresini imar müdürlüğünden alınan belgenin arkasına yazacak ve imzalayacak. Durum anne baba yanına taşınma taşınan çocuk ile evde oturan anne ya da baba birlikte müracaat edecek. Durum farklı aileler birlikte ikamet edeceklerinden ailelerin reşit kişileri birlikte müracaat edeceklerdir. Vatandaşlarımızın 20 iş günü içerisinde adres değişikliği yaptırılması kanunu gereğidir”
322 TL PARA CEZASI
“Yaptırmayanlar hakkında yasal işlem yapılır. 322 TL: para cezasına çarptırılır. İşlemler nüfus idaresince yapıldıktan sonra nüfus müdürlüğünden aldıkları adres kayıttı işlem evrakını bağlı bulundukları köy ve mahalle muhtarlarına vermek sureti ile muhtarlarda gelen evrakı mahalle kütüğüne işleyeceklerdir. Hususlara uyulması ve adres kayıt sisteminin kolaylıklarından vatandaşlarımız faydalanmalıdır” dedi.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli