Anahtar Kelimeler:

Bakkaldan Çağrı: Bizi de Görün

Bakkaldan Çağrı: Bizi de Görün

Kırıkkale`deki Bakkallar, Ramazan Erzak Alışverişine Talip.

 

Kırıkkale Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Adem Yurttan Ramazan ayında bakkal esnafının kalkınması için kamuoyuna açıklamada bulunarak Ramazan erzakının bakkaldan alınmasını istedi.
Kırıkkale Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Adem Yurttan yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı bereket ayıdır. Temennim bu bereketten Kırıkkale’mizde faaliyet gösteren küçük esnaf diye tabir etliğimizi bakkal, kasap, manav, kuruyemiş gibi kesiminde yararlanabilmesidir. Şehrimizde faaliyet gösteren bakkal amcanın kazancı iyi olursa akşam evine giderken manavına uğrar meyvesini alır manavın işi kazançlı olursa, kasabına uğrar etini alır, kasabın kasabı dolu olursa köşe başındaki kuruyemişçiden çerezini alır. Bu bir dengedir. piyasada canlılık olur. Yaşamış olduğun yerde kazandığın parayı yine yaşamış olduğun yerde harcarsan şehrin kalkınmasına katkı sağlamış olursun. İyi günde kötü günde hep vatandaşın yanında olan mahallemizdeki bakkalımızdan da alışveriş yaparak bakkal esnafımızın da ayakta kalmasını sağlayabiliriz.
Bakkalımıza Destek Verelim

Mantıklı düşünmek lazım, cebimizde hiç para olmadan büyük AVM diye tabir ettiğimiz alışveriş merkezlerinden ihtiyaçlarımızı alma şansımız olabilir mi? Ayrıca büyük marketlere verdiğimiz paraların Kırıkkale’mize ve Kırıkkale halkına geri dönüşü olmamakladır. Bu tür AVM marketlerin günlük kazançları Kırıkkale dışında olan genel merkezlerinde toplanmaktadır. Mahallemizdeki küçük esnaf diye tabir ettiğimiz bakkal kuruyemiş ve büfe işletmeciliği yapan esnafımızdan veresiye defterine yazdırarak ihtiyaçlarımızı karşıladığımız gibi acil durumlarda sıkıntıya düştüğümüz anda ödünç para dahi alabilmekteyiz. İkamet ettiğimiz binanın balkonundan bakkal amcaya sepeti sallandırıp bir ekmek ya da üç beş adet yumurta gibi ihtiyaçlarımızı dahi alabilmekteyiz. Bence bu durum vatandaşa yapılan özverili bir hizmettir. Sonuç olarak. Kırıkkale’mizin ve gelecek nesillerimizin yarınları için cebimizden çıkan her bir kuruşun Kırıkkale’mizde kalmasını ve yarınlarımıza fayda getirmesini istiyorsak ilimizdeki küçük esnafı desteklememiz gerekmekledir. Bu vesile ile mübarek Ramazan ayının ilimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim.
Haberkale


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli