Anahtar Kelimeler:

OYAK Finalistleri En İyi Üniversitelerde

OYAK Finalistleri En İyi Üniversitelerde

Matematik Yarışması Finalistleri, En Saygın Üniversiteleri Kazandı.

 

OYAK’ın 2002 yılından beri sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi olan “Liselerarası Matematik Yarışması”na 2009 yılında katılan 68 öğrenciden 22’si Tıp, 14’ü Mühendislik ve diğerleri çeşitli bölümleri kazandılar. Öğrenciler Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, KTÜ gibi saygın üniversitelere yerleştiler.
 
OYAK Grubu’nun bu yıl yedincisini düzenlediği OYAK Liselerarası Matematik Yarışması’nın finaline 17 ilden 68 öğrenci katıldı. Kırıkkale’nin de aralarında bulunduğu Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Manisa, Mardin, Ünye, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Zonguldak illerinden yarışmaya katılan öğrencilerin çoğunlukla tercihi Tıp fakulteleri oldu.
 
OYAK: Kazanılan Başarı Bize Heyecan Verdi
 
OYAK’tan yapılan açıklamada “ÖSS’yi kazanarak tercih yapma hakkı elde eden veya sınavsız geçiş hakkı bulunan toplam 1 milyon 390 bin 332 öğrencinin ter döktüğü zorlu maratonda 7 yıldır sürdürdüğümüz Matematik Yarışmaları ile yaratmaya çalıştığımız farkındalığın sınavlarımıza katılan öğrenciler üzerinde bir nebze katkısının olma olasılığı bizlere bu projeyi önümüzdeki yıllarda sürdürme heyecanını yaşatıyor” denildi.
 
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu