Anahtar Kelimeler:

Memurdan AKP`ye Siyah Çelenk

Memurdan AKP`ye Siyah Çelenk

Verilen Zamları Protesto Eden Memurlar, AKP`ye Siyah Çelenk Bıraktı.

 

KESK Platformu AKP Kırıkkale İl Başkanlığı binası önünde düzenlediği eylemle sıkıntılarını dile getirdi. Memurların yüzde 35`inin yoksulluk sınırı altında ücret aldığını, bu gerçekler gözönüne alındığında temel bir ücret belirlenmesinin zorunlu olduğunu savunan memurlar, “AKP zammını al, başına çal” diye slogan attılar.
Eylemde konuşan KESK Kırıkkale Şube Sözcüsü Yüksel Doğan, “KESK, 2010 yılı için 1500 TL temel ücret talep etmektedir. Bu temel ücreti sadece kamu emekçileri için değil, asgari ücret alanlar ve emekçiler için de öneriyoruz. İşten atılan yeni geliri sıfırlanmış yurttaşlarımıza, açlık sınırının altında yaşayan yurttaşlarımıza devlet yurttaşlık ücreti vermeli. Bu yurttaşların doğalgaz, elektrik ve su faturalarını ödemelidir. Sosyal devlet olmanın gereği budur” dedi.
Bugüne Kadar Sonuç Alınmadı
KESK açıklamasında şunlar kaydedildi: “Kamu çalışanlarıyla hükümet arasında bugüne kadar yapılan 7 toplu görüşmede de, kamu emekçilerinin lehine bir sonuç çıkmamıştır. Büyüme rakamlarına bakıldığında 6.2`lik ortalama yıllık büyümeye karşın kamu emekçilerinin reel ücretleri ortalama yüzde 30 gerilemiştir.”
İl Başkanlığı Önüne Siyah Çelenk
Hükümetin görüşmeler öncesinde ne kadar zam vereceğini açıkladığını ifade eden Doğan, 2010 yılı için de şimdiden yüzde 5 ya da 5.5 oranında zam yapılacağını ilan etmesinin bunun somut bir örneği olduğunu söyledi. Yapılan basın açıklamasının ardından AKP Kırıkkale İl Teşkilatının önüne siyah çelenk konularak eylem sona erdi.
Haberkale


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı