Anahtar Kelimeler:

Güner, Tırmanış Yapacak

Güner, Tırmanış Yapacak

Vali Güner, Denek Dağı`na Tırmanacak.

 

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti. Dağcılık ve Kale Dağcılık hakkında bilgi alan Vali Güner, kendisinin de tırmanışlara istekli olduğunu söyledi. Güner, 29 Ağustos gecesi dağcılar ile birlikte Denek Dağına tırmanmaya karar verdi.
 
Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun ve üyeleri, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner’e faaliyetlerini anlatmak ve tanışmak için ziyarette bulundu. Ziyarette, Kale Dağcılık Kulübünün gerçekleştirdiği tırmanışlar slayt halinde Güner’e sunuldu. Güner, en yakın zaman içerinde kendisinin tırmanmak istediğini söyledi. Bunun arından ziyaret sırasında bir tırmanış programı hazırlandı. Güner ve dağcılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına 29 Ağustos Gecesi Denek Dağına tırmanmaya karar verdiler.
 
Dağcılık sevgisinin tüm Kırıkkale halkına aşılamaya çalıştıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Metin Atun, bugünü kadar 150 tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi. Atun, dağcılığın son derece önemli bir spor dalı olduğunu ifade ederken, 7’den 77’ye herkesin bu spor ile ilgilenebileceğini dile getirdi. Atun, Güner’e ziyaret anısına dağcıların tırmanış sırasında kullandıkları batun dan hediye etti. Güner “Tırmanış yaparsak, içimiz açılır temiz havayı alırız. Bunu da bir hobi haline getirebiliriz” şeklinde konuştu.
 
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli