Anahtar Kelimeler:

Kürt Açılımına En Mantıklı Cevap

Kürt Açılımına En Mantıklı Cevap

Atatürkçü Düşünce Derneği, "Çözüm, Mustafa Kemal`dir" Dedi.

 

Kürt Açılımı hakkında basın açıklaması düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Murat Çakırca “Burası Irak değil, Afganistan değil. Burası bin yıllık kardeşliği ile Anadolu. Bizim sorunumuz ayrılık değil bizim sorunumuz sömürülüyor olmamız” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Murat Çakırca yaptığı basın açıklamasına “Ülkemizde 2002 yılında olmaz denilen şeyler şu anda var. Abdullah Gül cumhurbaşkanı olamaz deniyordu şu anda cumhurbaşkanı. Silahlı kuvvetlere dokunulamaz deniyordu şu anda Ergenekon davası nedeniyle silahlı kuvvetlerin içindeki subaylardan çıkarak dağıtmaya çalışılıyor. Vazgeçilmez kırmızıçizgilerimiz vardı şu anda kırmızıçizgiler morardı” diyerek başladı. Çakırca basın açıklamasının devamında ise “Ülkemizde kimin azınlık olduğu, bu azınlıkların ne tür hakları bulunduğunu ortaya koyan sözleşme Lozan Barış Anlaşmasıdır. Bu barış anlaşması 24 Temmuz 1923 de tüm dünyanın kabulü ile onaylanmıştır. Bu anlaşmaya göre ülkemizde Rumlar ve Ermenilerden başkaca bir azınlık bulunmamaktadır” sözlerine yer verdi.
YOKSULLUK İŞSİZLİK PERİŞANLIK
Ülkenin sorununun yokluk ve yoksulluk olduğunu dile getiren Başkan Çakırca, “Ülkemizin doğusunda, güney doğusunda temel sorun güneyinde ve batısında da olduğu gibi ekonomik gerilik, az gelişmişliğin getirdiği yoksulluk, işsizlik ve perişanlıktır. Oysa açılım diye tartışılan doğusuyla-batısıyla, güneyiyle-kuzeyiyle insanlarımızın temel sorunları olan açlığa ve yoksulluğa çare olacak öneriler yerine ülkemizin ABD’nin Büyük Orta Doğu Projesine (BOP) uygun olarak bir bölümünün ülkemizden koparak Ulus Devlet ve Üniter yapımızı bozacak konulardır. Doğu bölgelerimizdeki ekonomik sorunların temeli olan geri ve tarıma dayalı sistemin dönüştürülmesine yönelik bir açılımdan söz edilmektedir. Örneğin oralardaki yoksul halkımız için bir toprak reformu bu projede yoktur ya da doğuya sanayi yatırımı bu projede yoktur” ifadelerini kullandı.
HER ŞEY APAÇIK ORTADA
Çakırca, “Ortadaki tek proje büyük bir İslam devleti yaratma hayali ile ülkenin ulusal yapısını etnik yapılara devşirerek ülke bütünlüğünü yok edip tüm etnik unsurları İslam kimliği ile bir araya getirerek bir büyük İslam devleti kurma rüyaları gören bunun için sürekli emperyalist güçler tarafından uyutulan birilerine ABD ve AB’ce hazırlanarak ezberletilen ülkemizin bölünmesine yol açacağı gün gibi açık olan BOP projesidir. Bu projenin uygulanabilmesi için önce Türkiye’de etnik ya da mezhepsel ayrılıklar yaratılmak gerekmektedir. Bu günkü alevi açılımı, Kürt açılımı olarak pazarlanan proje budur. 30 yıldır ülkemizde terörü besleyen batı ve ABD Türkiye’de iktidarı terörle ve 12 Eylülle azgınlaşan, önce özelleştirme ardından da satıp savma politikasıyla ardından da yabancılara peşkeş çekilen sanayisi ve doğal kaynaklarının eline çıkmasıyla çöken ekonomisiyle kontrol etmektedir” dedi..
TARTIŞMAYA AÇIKTIR
Ülkenin parçalanma eşiğinde olduğunu söyleyen Çakırca, “Bunun adına demokratik açılım ya da Kürt açılımı denmesi projenin BOP’un alt projesi olduğu ve çöküşü hazırlandığı gerçeğini değiştirmez. Şimdi halkımıza aslında doğduğu bir ayrılıkçı hareketin olmadığı, aksine ırak’ın kuzeyindeki Kürt bölgesinin de Türkiye ile birleşmek istediği yalanı anlatılmaktadır. Proje bu biçimde Türkiye’nin ulus bir devlet yapısının ve üniter yapısının bozulması konusunu tartışmaya açmaktır. Amaç halkımızı, ülkenin parçalanmasına propaganda yolu ile hazırlamaktır. Bunun içim Musul petrollerinin federal bir yapıya dönüştürülerek oluşturulacak Türk-Kürt federal devletine petrollerin kontrolünün bu yeni federal devlete verileceği gibi bir yemle propaganda yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
ÇÖZÜM: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Başkan Çakırca  son olarak “Bu vatanı biz doğusuyla batısıyla güneyiyle kuzeyiyle yani tüm halkımızla birlikte emperyalistler ve onların iş birlikçilerine karşı gırtlak gırtlağa savaşarak kurtardık. Öyle poşetlerle erzak, torba torba kömür, Musul yemi, açılım safsatasıyla parçalayabileceğinizi düşünüyorsanız bir da bir daha düşünün. Burası Irak değil, Afganistan değil. burası bin yıllık kardeşliği ile Anadolu. Bizim sorunumuz ayrılık değil bizim sorunumuz sömürülüyor olmamız. Bizim sorunumuz kaynaklarımızın elimizden alınıyor olması. Bizlerin düşmanı kardeşlerimiz değil, bizler hiç kimsenin anasının ağlamasını istemiyoruz. Çözüm, tam bağımsız ekonomik olarak özgürleşmiş, kendi kaynaklarına sahip çıkan tüm coğrafyasında üreten ve hakça bölüşen Türkiye’nin yaratılması. Çözüm, Mustafa Kemal Atatürk’tür” sözlerine yer  verdi.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu