Anahtar Kelimeler:

Görme Engelliler, Kur`an`ı Öğrendi

Görme Engelliler, Kur`an`ı Öğrendi

Kur`an Okumaya Azmettiler ve Öğrendiler.

 

Kırıkkale Görme Engelliler Derneği ve İl Müftülüğü örnek bir çalışmaya imza attı. Görme engelli 10 genç kız kabartma yazılarla Kuran’ı öğrendi. Genç kızların seneye açılacak kurs için 2 isteği var; servis ve Kur’an kurslarından birinde görme engelliler için tahsis edilecek bir sınıf.
Dernek üyelerinin talebi üzerine il müftülüğü ile yazışma yaptıklarını ve kursun açıldığını belirten Dernek Başkanı Adnan Çelik, kendilerine bu imkânı sunan İl Müftülüğüne teşekkür etti. Çelik, 14-20 yaş aralığındaki genç kızların zoru başardığını belirterek, Rehberlik Araştırma Merkezi’nde kendilerine zorluk çıkarılmamasını istedi. Çarşı Camii’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan görme engelli Nefise Aktaş, gelecek yıl daha iyi bir ortamda, servis ayarlanarak eğitim almaları için yardım istedi.
İş İmkânı Sağlamak
 
Kursiyerler kendileri için büyük çaba gösteren İbrahim Sağlam ve Ömer Demirel hoca ile dernek üyesi Gülten Cengiz’e teşekkür ettiler. İl Müftü Yardımcısı Sadullah Beki ise “İlimizde büyük bir memnuniyetle karşılanan kursumuz belli bir program dâhilinde haftada 3 gün, günde 2’şer saat olmak üzere yaklaşık 6 hafta devam etmiştir. İnsanın değeri inanç, ibadet, kamusal hizmet, canlılara karşı sevgi ve güzel ahlakla ölçülür. Kişilerin fiziksel yapılarına, renk, ten, cinsiyet, mezhep, bölge, engelli veya sağlam oluşlarına bakılmamalıdır. Hepimize düşen görev engelli vatandaşlarımızı hor ve hakir görmemek, onları ziyaret edip yardımcı olmak, eğitim vermek ve iş imkânı sağlamaktır” dedi.
Haberkale



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli