Anahtar Kelimeler:

Alevilerden `Hak Yeme` Tepkisi

Alevilerden `Hak Yeme` Tepkisi

Dernek Başkanı Özdemir, Cem Vakfı Başkanı`nı Eleştirdi.

 

Haberkale - Özel Haber
Hasandedeliler Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Habercem isimli internet sitesine maaşlarını alamayarak el koyan işçileri savundu. Haberkale’ye konuşan Özdemir “Bu işçi kardeşlerimizin maddi manevi sürekli yanında olacağız. Bir dedeye de yakışan kul hakkı yememektir. Kul hakkı yiyen kim olursa olsun hak kapısında bile kabul görmez” dedi.

Özdemir, “Yaklaşık 2 yıla aşkın süredir Alevi kardeşlerimiz kendileri ile ilgili haberleri Habercem isimli internet sitesinden takip ediyorlar. Bu site Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan`ın önderliğinde 5 tane pırıl pırıl arkadaşımızın gayretleri ile yayın hayatına başladı. Ancak, bugün bu beş arkadaşımızın emeğini gasp edildi. Bu arkadaşlarımız dün öğrendim ki 18 aydır maaş alamıyorlarmış. Bu insanlar gece gündüz bizlere haber ulaştırmak için çalıştıkları sitede hele hele Ramazan ayı içerisinde maaş alamıyor olmaları, Alevi kardeşlerimizi fazlasıyla üzmüştür. Kendisine dede diye saygı gösterilen Sayın İzzettin Doğan`ın yaptığı bu haksızlık Allah katında dahi kabul görmeyecek bir davranıştır. Alevi toplumu da böyle bir davranışı kabul etmez. Çünkü Alevi toplumunun felsefesi, eline, beline, diline sahip ol, düsturundan kaynaklanır".
İşçilere Para Vermiyor, Kendisi Yalıda Oturuyor

"Bu ve benzeri sıkıntılar ve haksızlıklar, doğruluk ilkesi ile yoğrulmuş Alevilerin mensubu olduğu vakfı karıştırabilir. Geçtiğimiz yıllarda Ankara Oran’da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan ile temeli atılan Cem evininin yapımında bir ilerleme sağlanamadığını merak ediyorduk. Meğer öğrendik ki Oran Cem evinin müteahhit firmasına yaklaşık 2 yıldan beri para ödenmemiş. Orada çalışan Alevi işçi kardeşlerimiz de maaşlarını alamamışlar. Bugün İstanbul’da deniz kenarında yalıda oturan ve kendisine Dede diye saygı gösterilen Doğan’ın, Alevi kardeşlerinin haklarını vermemesi bizleri derinden üzmüştür. Biz Aleviler olarak şunun iyi farkındayız ki, işçilerin hakkını vermeyen yalıda oturan, altında son model araba ile gezen bir dede Allah katında dahi kabul görmez".
Haram Giren Yerde Cem Yapılmaz

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan’a sert eleştirilerde bulunan Hasandedeliler Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, işçilerin alın terinin kurumadan hakkının verilmesinin gerektiğini belirterek, işçilerin hakları gasp edilerek yapılan bir cem evine kul hakkının bulaşmış olacağını ve burada cem yapılamayacağını kaydetti.
Haberkale


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu