Anahtar Kelimeler:

Sigara Yasağı Gelmiş Kime Ne!

Sigara Yasağı Gelmiş Kime Ne!

Cin Fikirli İşletmeciler, Sigara Yasağını Nasıl Deliyor?

 

19 Temmuz 2009 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun ile kahvehane, restoran gibi tüm kapalı mekânlarda tütün ürünleri tüketimi yasaklanırken Kırıkkale’deki bazı kahvehaneler, ilginç bir yöntemle yasağı deliyor.
Kapalı mekânlarda sigara içilmesinin yasaklanmasıyla müşteri kaybettiğini iddia eden kahvehane işletmecileri, bağlı bulundukları odalar aracılığıyla hükümete baskı yapadursun, Kırıkkale’de bazı cin fikirli işletmeciler sigara yasağını ilginç bir yöntemle deliyor. Sahur zamanına kadar açık kalan ve sigara yasağı sebebiyle müşteri kaybetmek istemeyen bazı kahvehanelerin işletmecileri, kahvede çalışan görevlilerden birisini dışarıda zabıta ya da polis gözetlemeye yolluyor. Müşterilerin de haberli olduğu bu uygulamada, dışarıda polis ya da zabıta gören kahvehane gözcüsü, içeriye sinyal gönderiyor ve sigaralar söndürülüp ortam derhal havalandırılarak ceza yenmesinin önüne geçiliyor.
Bu Cinliğin Bedeli Ağır Olur
Zabıta görevlilerinin tebdili kıyafet gerçekleştirecekleri bir denetim ya da içeriden bir müşterinin yapacağı ihbarla çok kolay yakayı ele verebilecek olan bu işletmelerin sahipleri, yapacakları az bir kâr için büyük tutarlarda ceza ödemeyi göze alıyor. Yetkililer ise sigara denetimlerinin Ramazan ayında da devam edeceğini belirterek, kanuna aykırı bir şekilde kapalı mekânda tütün ürünleri tüketilmesine izin veren işletme sahiplerine 5 bin TL’ye kadar ceza yazılacağını kaydettiler.
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu