Anahtar Kelimeler:

Erkınay: Dolandırıcılara Dikkat

Erkınay: Dolandırıcılara Dikkat

Defterdar Dolandırıcılıkla İlgili Uyardı.

 

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay yaptığı açıklamada, kendilerini maliye personeli olarak tanıtan kişilerin bu yolla birtakım dolandırıcılık işlerine karıştığını ve vatandaşların bu tür kişilere itibar etmemeleri gerektiğini ifade etti.
Kendilerini maliye personeli olarak tanıtan kişilerin bu yolla bir takım dolandırıcılık işlerine karıştığını belirten Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay yaptığı yazılı açıklamada “Son günlerde Defterdarlığımıza intikal eden ihbar ve şikâyetlere göre, kendilerini Maliye personeli veya emeklisi olarak tanıtan bazı kişilerin çeşitli makam ve unvanları kullanarak, mükelleflerden çeşitli menfaatler sağlamak amacıyla değişik yöntemlere başvurdukları anlaşılmaktadır. Defterdarlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile hiçbir ilişkisi olmayan bu kişilerin başvurduğu dolandırıcılık yöntemleri çok çeşitli olmaktadır” şeklinde konuştu.
İtibar Etmeyin
Defterdar Erkınay açıklamasının devamında “Bazı unvanları kullanmak suretiyle mükelleflerin işyerleri telefonla aranarak veya ziyaretler yapılarak maliye adına kitap, dergi gazete gibi yayınların satılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Mükelleflerimizin bu ve benzeri kişilere itibar etmemeleri, Defterdarlığımız olarak hiçbir hizmetten ücret talep edilmediği ve bu türde herhangi bir organizasyon yapılmadı. Bu tür kişi ve olaylara karşılaşmaları halinde ise ihbar ve şikayetlerini 4440189 Vergi İletişim merkezi telefonuna bildirmeleri, mağduriyetleri söz konusu ise yasal mercilere başvurmaları gerekmektedir” dedi.
Haberkale


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli