Anahtar Kelimeler:

Araba Bagajında Davul Çalıyorlar

Araba Bagajında Davul Çalıyorlar

Davulcular da İşin Kolay Yolunu Buldu.

 

11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla camiler mahyalarla süslenirken, ilk sahur heyecanı da yaşandı. Kırıkkale sokaklarını aracının bagajında turlayan hızlı davulcu, vatandaşları sahura kaldırmak için yeni yöntemler deniyor.
Ramazan ayında sahurun simgesi ve Osmanlılardan günümüze gelen bir gelenek olan ramazan davulcuları, bu yıl da yeni yöntemlerle vatandaşları sahura kaldırıyor. Ramazan davulcuları hemen hemen bütün evlerde çalar saatin olmasına rağmen gerek bir gelenek olması gerekse nostalji yaşatması sebebiyle vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Kırıkkale sokaklarında aracının bagajında dolaşarak vatandaşları sahura uyandıran davulcular, bagajda davul çalarak geçimlerini sağlıyor.
Sokak Sokak Dolaşıyorlar
Denediği yeni yöntemlerle ilgileri üzerine çekmek isteyen davulcular, otomobilinin bagajında tokmağını davuluna vurarak vatandaşları sahura kaldırıyor. Maniler eşliğinde davul çalarak sokak sokak dolaşan Davulcular, “Bu yıl bu yöntemi deniyoruz. Daha hızlı ve daha çok tur atarak vatandaşları uyandırıyoruz” dedi. Korsan davulculardan şikâyetçi olan Davulcular, “Ramazan ayında biz davul çalıyoruz, korsan davulcular gelip bizim mahallede bahşişleri topluyor. Emeğimiz boşa gidiyor” diyerek korsan davulculardan dert yandı.
Haberkale


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı