Anahtar Kelimeler:

Ekmeğini Taştan Çıkarıyor

Ekmeğini Taştan Çıkarıyor

Okey Taşlarını Boyayan Çelik: 2 Trilyon Verseler de Başka İş Yapmam.

 

Haberkale - Özel Haber
Kahvehanelerdeki oyun taşlarını boyayan 41 yaşındaki Ali Ekber Çelik ekmeğini bu taşlardan çıkarıyor. Çelik, “Allah kimseye böyle bir iş vermesin. Ama bana 2 trilyon maaş versinler ben yine bu işi yaparım” diyor.
Taş boyama işini meslekten ziyade bir yaşam tarzı haline getirdiğini söyleyen Çelik, 60 il ve bu illere bağlı ilçelerdeki kahvehaneleri gezmiş. 1994 yılından beri bu işi yapan Çelik, Tuncelili olduğunu ama Tunceli’ye hiç gitmediğini anlatıyor. Taş boyama işini bundan 5 yıl öncesine kadar ekip halinde gezerek yaptıklarını söyleyen Çelik, işlerin eskisi kadar iyi olmadığını günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar kazançları olduğunu dile getiriyor. İşinin kazandırdığı alışkanlıklardan dolayı hiç evlenmediğini ve düzenli bir hayat kuramadığını anlatan Çelik, “Allah kimseye böyle bir iş vermesin. Ama bana 2 trilyon maaş versinler ben yine bu işi yaparım. Bir yerde sabit ikamet edemiyorum. Böyle bir alışkanlığa sebep oldu bu iş bende” diyor.
Çağırılan Her Yere Gidiyoruz
Ali Ekber Çelik, taş boyacılarının istedikleri yere gidemeyeceklerini her ustanın kendine ait bölgesinin olduğunu belirtiyor. Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde iş yaptığını söyleyen Çelik, “Edirne, İstanbul ve Manisa’da arkadaşlar var. Onların bölgesine gidemiyoruz. Bu işi yapanların hemen hepsi benim gibi evi barkı olmayan insanlar. Mesela İstanbul’da bir öğretmen bu işi yapıyor. O da huzurevinde kalıyor. Yani bu iş aileyi bitiriyor” şeklinde konuşuyor.
Sigara Yasağı Etkiledi
Sigara yasağının kendilerini etkilediğini söyleyen Çelik, kahvehanelerin kapanması durumunda, “işsiz ve aşsız kalacağı endişe taşıdığını” dile getiriyor. İş aldığı zaman dinlenebildiğini diğer zamanlarda iş bulabilmek için günde en az 15 - 20 kilometre yürüdüğünü söyleyen Çelik, siyasete girmesi durumunda kahvehanelerdeki tanıştıklarından alacağı oylarla “tek başıma iktidara gelirim” diyor.
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı