Anahtar Kelimeler:

Pehlivanlı`ya Anma

Pehlivanlı`ya Anma

Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı Mezarı Başında Anıldı.

 

Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı, ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı. Pehlivanlı’nın Keskin’deki evi önünde ise resim sergisi gerçekleştirildi.
Keskin Belediyesi başta olmak üzere Keskin Kaymakamlığı, Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü Üyeleri, Sanata Saygı Derneği işbirliği ve Ekrem Gök’ün katkılarıyla gerçekleştirilen anma töreni, Ressam Rahmi Pehlivanlı’nın Keskin mezarlığındaki kabri başında dualar edilip, çiçekler bırakılması ile başladı. Daha sonra ise Keskin’deki evinin önünde resim çalışması ile devam etti.
Sakallı: Evi, Müze Haline Getireceğiz
1992 yılında hayatını kaybeden Ressam Rahmi Pehlivanlı’nın evini müze haline getirmek için çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Sakallı, Vali Hakan Yusuf Güner ile bu konuyu görüştüklerini ve en kısa zamanda yenileme çalışmalarına başlanacağını vurguladı. Başkan Sakallı “Ressam Rahmi Pehlivanlı’nın evi önceden şahıslara satılmış. Belediyemizin de bu evin tapusunda hissesi var. Şahıslarla görüşüp bu evi müze haline getirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.
Değişik Sanatçılar Katkı Sağladı
Ressam Rahmi Pehlivanlı’yı Anma Töreni’ninin düzenlenmesine başta Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü başkanı Nazmi Çaykara olmak üzere bu kulübün üyeleri ile  Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden sanatçı ve sanatçı adayları önemli katkı sağladılar. TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu Emekli Sanatçısı ve Sanata Saygı Derneği Başkanı Mustafa Erol “Bu yıl için günü birlik olarak düzenlenen anma töreni gelecek yıllarda uluslar arası bir anma törenine dönüşmesi için yapılacak bütün çalışmalara elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
Haberkale  


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu