Anahtar Kelimeler:

Tutuk Futbol, Golsüz Maç

Tutuk Futbol, Golsüz Maç

Kırıkkalespor, İlk Maçında Golsüz Berabere Kaldı.

 

2009-2010 Sezonu Türkiye Üçüncü Ligi, Üçüncü Grup maçları hafta sonu değişik şehirlerde oynanan maçlarla başlarken, kırmızı şimşeklerimiz MKE Kırıkkalespor kendi sahasındaki ilk maçta İzmit temsilcisi Darıcı Gençlerbirliği’ni ağırladı.
İlk maçında taraftarının desteğini arkasında görmek isteyen Şimşeklerimiz ne yazık ki hüsrana uğradı. Başpınar Stadı’nın çimlerine çıkan Şimşekler tribünlerin boş koltuklarını görünce üzülüp şaşkınlığa uğradılar.
Ramazan ayında olmamız ve havanın çok sıcak olması, tribünlerin boş olmasının sebepleri olarak akıllara geldi. Sonuçta Şimşekler ligin ilk maçında seyirci desteğinden mahrum kaldı.
Sezonun ilk maçı Darıca Gençlerbirliği’nin vuruşu ile başlarken, maçın başında oyunun gidişatı hemen hemen şekillenmiş oldu. Sıcak havanın da etkisiyle oyuncular adeta hamamdan çıkmış gibi bitkin ve yorgun göründüler.
Maç içinde hakem Hasan Kılıçoğlu iki kez su molası vermek zorunda kalırken, oyuncular adeta sıcak hava ile de maç yapmak zorunda kaldılar ilk yarı boyunca.
Maçın 25. dakikasında protokol ile  tribün arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tribünde yer alan taraftarlar ile başkan Hakan Aykul ve yönetim kurulu arasındaki konuşmalar nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşansa da, olay büyümeden yatıştırıldı.
Maçın pozisyonlarına gelince; ilk yarıda kısır futbol sonucu çok az pozisyon yaşandı. Oyun genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, oyuncular sıcak hava nedeniyle adeta maç bitse de eve gitsek der gibiydi.
İKİNCİ YARI
Maçın ikinci yarısı, ilk yarısını aratmayan bir futboldan öteye geçemezken, her iki takımda geliştirmiş oldukları cılız ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştılar. Fakat iki takım oyuncuları da oyundan çok sıcak hava ile mücadele ettiler..
İkinci yarıda ev sahibi Kırıkkalespor, rakibine oranla daha iyi bir oyun ortaya koymasına karşın yakaladığı gol fırsatlarını cömertçe harcayınca bir puana razı olarak sahadan ayrılmak zorunda kaldı.
Sezonun ilk maçı başladığı gibi 0-0 sona ererken, ortaya konulan futbol ilerisi için çok olumlu ve umut vericiydi demek doğru olmaz. Fakat bunda sıcak havanın etkisi olduğu kesin ve ligin ilk hafta maçlarında sürpriz sonuçlar alınabilir. Bunu da göz ardı etmemek gerekir. Maçın 90. dakikasında ceza sahası içinde yaşanan karambolde, Darıca Gençlerbirliği’nden Eray, Kırıkkalesporlu Ramazan tarafından yere düşürüldü ve maçın hakemi penaltı noktasını göstererek, Ramazan’ı kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Penaltıyı kullanan Eray’ın şutu kaleci Mehmet Ali’de kaldı.
Maç 0-0 berabere sona erdi.
 
GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR
İstanbul Kartal Bld. 0-1 Orhangazispor
Anadolu Üsküdar 2-1 Beylerbeyi
Ankara Demirspor 0-0 Keçiörengücü
Maltepespor 1-0 Düzcespor


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli