Anahtar Kelimeler:

Zafer Bayramı Coşkusu

Zafer Bayramı Coşkusu

Zaferin 87. Yılı Kırıkkale`de de Coşkuyla Kutlandı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk konulmasından sonra Askeri Gazinoda tebrikler kabul edildi. Tören daha sonra Millet Bulvarı’nda devam etti. Zaferin, azmin ve inancın zaferi olduğu kaydedildi.
Mühimmat Komutanlığı Harekat Kısım Amiri Piyade Binbaşı Ekrem Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Yılmaz “Bugün büyük Türk Milleti ve onun bağrından çıkan Kahraman Türk Ordusu’nun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 87. yıl dönümüdür. Bu zafer hürriyet ve bağımsızlığına düşkün bir milletin Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen azim ve inancın zaferidir”
EŞSİZ BİR ZAFER
“Bu zafer bu toprakların sonsuza kadar tek sahibi olan Yüce Türk Milleti’nin ve kahraman Türk Ordusu’nun yurdumuzu bölmek ve milletimizi esaret altına almak isteyen güçler tarafından milletimize dayatılmak istenen Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı, tarihten silinmek istenen Türk Milleti’nin Atatürk sayesinde tekrar ortaya çıktığı, ebediyen yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya öğretildiği bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir.”
TARİHE GÖMMÜŞTÜR
“Bizler bugün bu topraklarda namusumuzla, şerefimizle, başımız dik olarak yaşayabiliyorsak, birer insan olarak nefes alabiliyorsak, her şeyi 30 Ağustos Zaferine ve bize armağan eden başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, fedakar şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize borçluyuz. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları birbiri ardına yaşanan Trablusgarp, Balkan ve 1. Dünya Savaşı’nda insan gücünü ve kaynaklarını kaybetmiş, toprakları işgal edilmiş, askerleri terhis edilerek orduları dağıtılmış, başkenti düşman işgaline uğrayarak fiilen ortadan kalkmış bir imparatorluğun yıkıntılarından azim ve feragatine güvenerek, bir millet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başarmış, 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kasteden düşmanları ve kurtuluşu başka devletlerin himayesinde ve mandasında arama gafletlerinde bulunan zavallı zihinleri tarihe gömmüştür.”
HÜRRİYET MEŞALESİ OLMUŞTUR
“Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin evlatları olarak aziz milletimizin bu yeniden var olma mücadelesi ve Türk Ordusu’nun, Türk Subay ve komuta heyeti hizmetlerinin yüksek kudret ve kahramanlığı ile ne kadar övünsek azdır.Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos Zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır. Bu zaferle Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşi yalnızca milletimizin değil, dünyada haksızlığa uğramış diğer ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur.”
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı