Anahtar Kelimeler:

O`nun Derdi, İsim

O`nun Derdi, İsim

AKP`li Vahit Erdem`e Göre Tek Sorun Açılımın İsmi.

 

Hükümetin “Kürt açılımı” ile ilgili basına bilgi veren Beşir Atalay’ın konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, açılımla ilgili tek itirazının isme olduğunu söyledi. Kürt açılımı yerine “Demokratik Açılım” ifadesinin kullanılmasını isteyen Vahit Erdem, böylece kendince vatandaşları ayrıştırmanın önüne geçmiş oldu.
Hükümetin başlattığı Kürt açılımı süreciyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın açıklamaları, hükümet üyesi milletvekilleri tarafından olumlu karşılandı. AKP’de farklı sayılabilecek tek ifade Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem’den geldi. Erdem, hükümetinin gerçekleştirdiği açılımın “Kürt Açılımı” olarak değil “Demokratik Açılım” olarak ifade edilmesini istedi.
Ne Fark Edecek Sayın Vekil?
AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem’in açılımla ilgili tek itiraz noktasının verilen isme olduğuna dair açıklaması komik bulundu. İçeriğindeki maddelerle Türkiye’ye ileride sıkıntılar doğurabilecek bir açılıma “Kürt Açılımı” ya da “Demokratik Açılım” denmesinin içeriği etkilemedikten sonra neyi değiştireceği merak edildi.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli