Anahtar Kelimeler:

Peker`den İddialı Hedef

Peker`den İddialı Hedef

Kırıkkale Eğitimini Değerlendiren Müdür Peker, Bir de Hedef Koydu.

 

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile 2009-2010 Eğitim ve Öğretim dönemi hakkında değerlendirmeler yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu seneye iddialı girdiklerini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi`nde düzenlenen 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Dönemi Değerlendirme toplantısına, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker`in yanı sıra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda Müdür Yardımcısı katıldı. Milli Eğitim Müdürü Şuayip Bütün, Kırıkkale`nin ÖSS ve SBS başarı sıraları ve başarı oranları hakkında bilgiler verdi. Başarının artırılması için aile eğitimi uygulamasına geçileceğini dile getiren Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, uygulamanın amacının ÖSS ve SBS sınavında il başarı düzeyimizin daha üst sıralara taşınması olduğunu ifade etti.
İlimizin Eğitimi İçin Yeterli Değil
Bir okuldaki idareci kadrosunun istemesi halinde başarının mutlaka elde edileceğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker "Bir okulun idari kadrosu sadece sözle değil faaliyetleriyle de destekleyerek başarıyı isterse yakalar. İlimizdeki başarıyı artırmak için idarecilerimizle geceli gündüzlü çalıştık. Bunun meyvesini SBS sınavındaki başarımızla aldık. İlimiz SBS sınavında Türkiye sıralamasında 39. sıradan 23. sıraya yükseldi. Fakat bu ilimiz eğitimi için yeterli değil. Bu yıl daha öneli bir çalışmayla SBS sınavındaki başarıyı ÖSS sınavında da göstereceğiz. Yapacağımız çalışmalarla ilimizin başarı sırasını ilk 10`larda görmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

Velilerimizi Okula Çekmeliyiz
Başarıda öğrenci, veli, öğretmen ilişkisinin önemine değinen Müdür Peker "Biz veliyi kazanmadıkça başarıyı yakalamamız kesinlikle mümkün değildir. Okul idarecilerinin başarıyı artırmak için veliyi öğrenci ve okulla kaynaştırması gerekir. İdarecilerin veliyi okul içine çekebilmesi gerekir. Veliyi okul içine çekmeden başarıyı sağlayamayız. Bu konuda okul idarecilerine büyük görev düşüyor. Bizler veliyi bilinçlendireceğiz ve veliler çocuklarının takipçisi olacaklar. Çocuklarının ders çalışabilmeleri için gerekli ortamı oluşturmaları gerekiyor. Velilerimizi bilinçlendirdiğimiz taktirde başarıyı yakalayabiliriz" sözlerine yer verdi.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu