Anahtar Kelimeler:

Bankalar Süreyi Uzattı

Bankalar Süreyi Uzattı

Kart Borçlarını Yapılandırmada Süre Uzadı.

 

Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili başvurular 7 Eylül’de doldu; ancak Türkiye Bankalar Birliği’ne (TBB) üye 14 banka ile katılım bankası Bank Asya, tüketiciye bir fırsat daha sunarak süre uzatımına gitti.
TBB’nin açıklamasına göre Citibank, Finansbank ve Fortis Bank 11 Eylül’e; Şekerbank 18 Eylül’e; Akbank, HSBC, ING Bank, Turkish Bank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası 30 Eylül’e; İş Bankası 2 Ekim’e; Vakıflar Bankası 4 Kasım’a; Tekstilbank ise 31 Aralık’a kadar başvuru kabul edecek. İş Bankası, “Kredi kartı borçlularına ikinci bir fırsat sunuyoruz. Avukatlık ücretini tarifeye uygun olarak almak koşuluyla, yasada öngörülen faiz oranı ve vadelerden yararlanma süresini uzattık” açıklamasını yaptı. Bank Asya ise 31 Mayıs 2009 tarihi ve öncesinde noter kanalı ile ihtar çekilmiş veya kanuni takibe geçirilmiş olan müşterilerin, 30 Eylül’e kadar kart borçlarını yapılandırma başvurusu yapabileceğini bildirdi.
TESK: Süreyi Bankalar Değil BDDK Uzatsın
TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı barışında süreyi bankaların değil, BDDK’nın resmi olarak 1 Ocak’a kadar uzatmasını istedi. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, “Kredi kartı boçlarının yeniden yapılandırılması için verilen süre doldu. Bir kaç bankanın kendine göre uzatımına gitmesi yeterli olmaz” dedi. Palandöken, şöyle devam etti: “Kredi kartı borcundan kurtulmak isteyen vatandaşımız açısından son derece önemli olan bu yasadan yararlanılması için süre, bankalar tarafından değil, BDDK tarafından uzatılmalı. 3.1 milyar liralık kredi kartı borcunun sadece yüzde 8’i yeniden yapılandırıldı. Bu, halkın içinde bulunduğu sıkıntıyla ilgili. Piyasa sıkıntı içinde. Esnaf dört gözle bayramı bekliyor. Süre 1 Ocak 2010’a kadar uzatılmalı; tüm borçlular için fırsat devam ettirilmeli. Görev BDDK’ya düşüyor.”


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu