Anahtar Kelimeler:

Güvercinlerde Salgın Belirtisi

Güvercinlerde Salgın Belirtisi

Şehir Merkezindeki Güvercinlerde Toplu Ölümler Görülüyor.

 

Kırıkkale’de kent merkezindeki Hüseyin Kâhya Parkı’nın sembolü olan güvercinler telef olmaya başladı. Her gün ortalama 15 güvercinin öldüğünü dile getiren çevre esnafı, duruma yetkililerin el koymasını istedi.

Veteriner Hekim Fuat Turgut, ölümlerin salgın bir hastalıktan kaynaklandığını ancak insanlara bulaşma riski bulunmadığını söyledi. Salgın hastalığın önüne geçilmemesi durumunda, tüm kuşlara bulaşabileceğini belirten Turgut, “Güvercinler arasında salgın olan bu hastalık tedavi edilmezse ölümle sonuçlanır. Önlem alınmazsa temasla tüm kuşlara bulaşabilir ve toplu ölümlere de yol açabilir. Hastalığın yaygınlaşmadan ilaçla tedavisi mümkündür. Güvercinlerin içtiği sulara ilaç katılarak tedavi edilebilir” şeklinde konuştu.
Parkta ayakkabı boyacılığı yapan Mustafa Saçal da, “Parkın etrafındaki binaların çatıları güvercin ölüleriyle dolu. Her gün gözümüzün önünde düşüp ölüyorlar. Uzun zamandır devam eden bu durum yüzlerce güvercinin ölümüne sebep oldu. Nedenini bilmiyoruz ama hiç kimse güvercinlerle ilgilenmiyor” dedi.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli