Anahtar Kelimeler:

Şenlik Zamanı

Şenlik Zamanı

Karakeçili Şenlikleri İçin Geri Sayım Başladı.

 

Kırıkkale’nin tek uluslararası festivali olarak önem arz eden ve 1994 yılından beri geleneksel olarak yapılan Karakeçili Uluslararası Kültür Festivali 25–26 Eylül tarihlerinde Karakeçili’de yapılacak.
Festivali Kaymakam vekili İsmail Özdemir ile Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan’ın büyük bir özveri ile yapabilmek için halkın desteğini alarak, sürekli toplantılarda dile getirip, her şeyi düşünüp çalışmaları organize ettiği öğrenildi. Türk büyüklerini ve Ertuğrul Gazi’yi anma adına önemli bir yer edinilen festival, çeşitli etkinlikler, tiyatro, konferans ve konserle dopdolu geçeceği bildirildi. Vali yardımcısı İsmail Özdemir, Karakeçili Kaymakam vekili olarak festivali çok ciddiye aldığını, belediye ve halkla istişareli elbirliği ile üstesinden geleceklerini, bu festivalde Karakeçili halkının festivallerine sahip çıkacağını ve Kırıkkale halkının da destek vereceğine inandığını belirterek “Şu ana kadar halkla olsun, muhtarlarla olsun yaptığımız istişare toplantıları çok olumlu geçti. Bu sefer farklı olacağına inanıyoruz. Yaptığımız anketlerde ise, geçmiş yıllardaki sönük geçen festivalin sebepleri araştırıldı ve protokol ağırlıklı değil halkın önerdiği ve istediği şekilde festival yapılacak. Davetiyemizde de görüldüğü gibi dopdolu programlar yapacağız. Söğüt’ten sonra uluslararası festival olma özelliği ile Türkiye’de ve Türk Cumhuriyetleri’nde ilgi odağı olan festival, Türkmen festivalidir” dedi.
Tüm Kırıkkaleli Vatandaşlar Davetli
Vali Yardımcısı Özdemir “Ayrıca kara keçi ile ilgili projeler üretiyoruz. Önemli bir geçim kaynağı olarak büyük baş hayvancılık ön plana çıkmış. Oysa kara keçi hiç düşünülmemiş, biz bunu ele alıyoruz. Karakeçili ile özdeşmiş olan bir tarihe sahip olup kara keçinin tüyünden yapılan kara kıl çadırlarla tarihte yerini alıp hep öyle Karakeçililer diye anılan bu ilçemizi eski günlerine kavuşturacağız ve karakeçiden et üreten bir yöre yapacağız” diyerek devam eden Vali Yardımcısı ve Kaymakam vekili Özdemir “Tarihteki Karakeçililerin önemini anlatan konferans sunulacak. Türk cumhuriyetlerinin önemi ve misafirleri, tiyatro, bakanlık sanatçıları, ikram, havai fişek gösterileri, Yıldız Çam Özdemir, Adnan Çilesiz, Grup Hicran, Mustafa Karakaya ve ekibi ve Turgut Başyayla gibi sanatçılarımız müzik ziyafetleri sunacak. Bütün Kırıkkaleli hemşerilerimizi 25–26 Eylül’de Karakeçiliye bekliyoruz. Belediye otobüslerimizin seferleri halkın yararlanacağı şekilde sık kaldırılacak, ikramımız bol olacak, bütün misafirlerimizi bekliyoruz” dedi. Vali vekili Özdemir bu festivalin farklı olması için komite ve halkla iç içe çalışarak başarıyı yakalayacaklarına inandıklarını belirtti.
Haberkale


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu