Anahtar Kelimeler:

İftarda Özbek`i Unuttular

İftarda Özbek`i Unuttular

Türk Metal Sendikası İftarında Mustafa Özbek`e Vefasızlık.

 

Haberkale - Özel Haber
Bu ayrıntı sadece Haberkale.com`da!
Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası, Onursal Genel Başkanı ve halen tutuklu bulunan Mustafa Özbek`in memleketi olan Kırıkkale`de iftar programı düzenledi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pehlül Kavlak’ın da katıldığı iftar programında, salona MKE işçisinin mücadelesinin bayraktar ismi olan ve sendikanın da onursal genel başkanı ilan edilen Mustafa Özbek’in posterinin asılmaması sendikaya üye işçiler tarafından yadırgandı.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pehlül Kavlak, dün akşam Kırıkkale şubesi tarafından organize edilen iftar yemeğine katıldı. Yaklaşık bin işçinin katıldığı ve Gök Düğün Salonu’nda organize edilen iftar yemeğine ilginin yüksek olması bir hayli dikkat çekiciydi. Salonu dolduran yaklaşık bin kişiye iftar öncesi konuşma yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pehlül Kavlak, sendikanın harcamaları ve yaptığı ödemelerle ilgili olarak, kendilerinin hesabını veremeyeceği tek kuruş olmadığını, yapılan her harcamanın, her ödemenin bilgileri ve belgeleriyle kayıtlarda mevcut olduğunu söyledi.
Özbek’e Vefasızlık
Kavlak’ın konuşmasının ardından iftar yemeğine geçilirken, iftar yemeğinin düzenlendiği salondaki bir eksiklik dikkatli gözlerden kaçmadı. Yemeğin verildiği salona, sendikanın daha önceki programlarının aksine, MKE işçisinin mücadelesinde en ön safta yer alan ve işçi babası olarak bilinen Türk Metal Sendikası Onursal Genel Başkanı Mustafa Özbek’in posterinin asılmadığı görüldü. Duruma tepki gösteren sendikaya üye bazı işçiler, yapılanın Özbek’e vefasızlık olduğunu söylediler.


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı