Anahtar Kelimeler:

Güner, Sevindirmeye Devam Ediyor

Güner, Sevindirmeye Devam Ediyor

Vali Güner, İhtiyaç Sahiplerine Destek Oluyor.

 

Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere ziyaretlerini sürdüren Vali Hakan Yusuf Güner önceki gün de Bağlarbaşı Mahallesinde 5 ailenin konuğu oldu. Ailelerin dertlerini dinleyen Güner, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Fakir Fukara Fonundan ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi.

Ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi aileleri evinde ziyaret eden ve onlarla birlikte iftar açan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner önceki gün de Bağlarbaşı Mahallesinde 5 ailenin konuğu oldu. Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Murat Kılıç, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yakup Altın ve Bağlarbaşı Muhtarı Mustafa Keser ile birlikte ev ziyaretlerini gerçekleştiren Vali Güner ziyaret ettiği evlerde vatandaşların sorunlarını dinledi. İlk olarak Duru ailesini ziyaret eden Vali Güner Mahir Duru ile sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi. Uzun zamandır işsiz olduğunu ve hiçbir bir güvencesi olmadığını belirten Duru devletten yardım istedi. İş konusunda vatandaşın kendisinin aktif olması gerektiğini belirten Vali Güner, “Günümüzde işsiz sayısı her geçen gün artıyor. İşsiz insan çoğaldı. İş-Kur’dan sürekli olarak iş takibi yapılmalı” ifadelerine yer verdi.
Kayıtları Yapılmayan Çocuklara Sahip Çıktı
Maddi imkansızlıklar nedeniyle biri 5 diğeri 6 yaşındaki iki çocuğunu da okula yazdıramadığını belirten Mahur Duru, “Aylık 10 TL aidat parası istediler bu yüzden çocuklarımı okula yazdıramadım. Kılık kıyafetleri de yok, biz okuyamadık bari onlar okusunlar” dedi. Bunun üzerine Vali Güner Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Murat Kılıç’a talimat vererek çocukların hemen okula yazdırılmasını istedi. Vali Güner Duru ailesinden sonra Er ailesini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Sosyal güvencesi olmadığını ve işsiz olduğunu belirten Erdal Er yardım istedi. Vali Güner sağlık kuruluşlarından faydalanılması için Yeşilkart çıkartılması için talimat verdi. Gittiği her evde onlarca vatandaşla görüşen ve yakından ilgilenen Vali Güner en çokta çocukların ilgi odağı oldu. Güner çocuklarla yakından ilgilenerek onlara oyuncak ve çikolata dağıttı.
Aileye Yardım Sözü
Er ailesinden sonra Nergis ve Düz ailesini de ziyaret eden ve Serdar Nergis ve Düz ailesi ile görüşen Vali Güner vatandaşların yine işsizlikten yakındığını görünce, “Türkiye’de işsizlik büyük sıkıntı. Arkamızda çok çabuk gelişen bir gençlik var. Bu nedenle işsiz sayısı her geçen gün artıyor. Burada iş biraz vatandaşlara düşüyor. Allah devletimize zeval vermesin. devletimiz elinden geldiği kadar iş imkanı sağlıyor. Ama vatandaş biraz da kendi işini kendisi takip etmeli” ifadelerine yer verdi. Son olarak Doymaz ailesini ziyaret eden ve burada iftarını açan Vali Güner yine vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını dinledi. Doymaz ailesinin maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemediğini öğrenen Vali Güner çocukların okula gönderilmesi için yardım sözü verdi. Evde kanepe olmadığını da öğrenen Vali Güner, aileye iki adet kanepe ve çocukların eğitimlerinde kullanmaları için çalışma masalarıyla birlikte bilgisayar sözü verdi.
Haberkale


  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı