Anahtar Kelimeler:

Simit ve Ayranlı İftar

Simit ve Ayranlı İftar

Kamu Çalışanları Simit ve Ayranla İftar Yaptı.

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’nin aldığı eylem ve etkinlik kararı çerçevesinde tüm illerde olduğu gibi Kırıkkale’de de simit ve ayran ile iftar açma etkinliği düzenledi.
 
Bu akşam Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, il temsilcileri ve üyeleri katıldı. Hükümetin toplu görüşmelerde kamu çalışanlarına reva gördüğü %2,5 + %2,5 ücret artışını ve sefalet ücretini protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen eylemde Türkiye Kamu-Sen il temsilcisi M. Yaşar Şahindoğan kaleme alınan basın açıklamasını okudu ve reva görülen sefalet artışlarını kabul etmediklerini ve protesto ettiklerini belirtti.
 
Kamu Çalışanının İftar Sofrasında Simit Var
 
Şahindoğan açıklamasında, “Bizler burada simitle orucumuzu açarak, kamu görevlilerinin içinde bulunduğu zor koşulları kamuoyuna anlatmak amacındayız. Evine ekmek götürebilmek, çocuğuna bir bayram hediyesi alabilmek için zorunlu ihtiyaçlarından fedakârlık yapan, gerektiğinde işine yürüyerek giden, gerektiğinde bütün bir günü bir kuru simitle geçiren kamu çalışanlarının feryadını dindirecek bir maaş artışı ne yazık ki gerçekleşmemiştir. Kamu görevlileri işlerinde, iftar sofralarında, çocukları ise okullarda bir simitle günü geçirmeye mahkûm edilmişlerdir” ifadelerine yer verdi.
 
Açıklamanın ardından okunan akşam ezanıyla birlikte memurlar, simit ve ayranla iftar yaptı. Kimi vatandaşlar da iftarlarını simit ve ayranla açarak kamu çalışanlarına destek verdi.
 
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli