Anahtar Kelimeler:

Yeşil Vadi Oldu Beton Vadi

Yeşil Vadi Oldu Beton Vadi

Yeşil Vadiyi Betonla Kaplıyorlar, Yetkililer Kılını Kıpırdatmıyor.

 

Haberkale - Özel Haber
 
Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesindeki beton işletmelerinin bulunduğu yolun sağlı sollu kenarlarına tonlarca beton atığı dökülmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yeşil Vadi projesi kapsamında yer alan bölgede, gelişigüzel dökülen beton atıklarıyla çevreye zarar veriliyor.
 
Yahşihan ilçesinin hemen girişinde fabrikaları bulunan bazın beton firmalarının, araçlarında kalan son betonları yollara döktükleri iddia edildi. Haberkale`ye gelen ihbar telefonu sonrasında harekete geçen muhabirimiz, beton atıklarını yerinde gördü. Özellikle Yahşihan Mezarlığı’nın hemen aşağısında, silah fabrikası istikametinde bulunan yola sağlı-sollu bir şekilde beton atıkları bırakıldığı görüldü.
 
Vatandaşlar Duruma Tepkili
 
Zaman zaman yeni yol yerine eski Yahşihan yolunu kullanan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında yetkililere tepki gösterdiler. Buranın bir zamanlar işlek bir yol olduğunu ifade eden vatandaşlar “yeni yolun açılması ile birlikte burası kullanılmıyor ama yetkililerin buralara bakarak yolu kontrol etmeleri gerekir. Yahşihan’ın eski yolu burası, yeni yolda bakım olduğu zaman yine yarın burası kullanılacak. Ancak gördüğümüz manzara bizleri üzüyor. Neredeyse metrelerce beton atığı bulunuyor ve bu atıkların kimler tarafından atıldığı bilinmiyor. Yetkili mercileri göreve davet ediyoruz. Kullanılmayan bir yol da olsa burayı kirletmeye kimsenin hakkı yok” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
 
Yeşil Vadi Sınırları İçinde
 
Kırıkkale’nin prestij projelerinden henüz hayata geçirilemeyen Yeşil Vadi projesi kapsamında yer alan bölgedeki vurdumduymazlık, projeye de zarar veriyor. Gelişigüzel bırakılan tonlarca beton artığı, doğal hayatı ve çevreyi tehdit ediyor. Yetkililerin duruma biran önce müdahale edip, çevreyi kirletenler hakkında yasal işlem yapması bekleniyor.
 
 
 
 
 
 


  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı