Anahtar Kelimeler:

Peker Hedefleri Koydu

Peker Hedefleri Koydu

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, ÖSS`de Bu Sene Başarı Beklediğini İfade Etti.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında uygulanacak olan ‘Başarının Artırılmasında Aile Eğitimi’ adlı toplantı düzenlendi.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker başta olmak üzere Şube Müdürleri, Kırşehir Ah-i Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık Rehberlik Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cengiz Şahin, Okul Müdürleri, Rehber Öğretmenleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve temsilcileri katıldı. Doç. Dr. Cengiz Şahin, Okullarda başarının artırılmasında aile eğitiminin rolü konu seminer verdi.
Kaliteyi Yükseltmeliyiz
Kırıkkale’de eğitimi en üst seviyelere çıkaracaklarını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, “Aile eğitiminin içine girmemiz lazım. Bunu Okul Aile Birliği ile yapacağız. Kaliteyi yükseltmek için ise Rehber Öğretmenleri devreye girecek. Burada herkes canla başla çalışmalı. Kendi arkadaşlarım çalışmasa bile benim yanımda yeri yok. Bunun için hepimiz gözümüzün önüne bakmalıyız” diye konuştu.
Hedef İlk On
Müdür Peker, “İlk on da bulunan iller arasında Kırıkkale’nin hiçbir farkı yok. Kırıkkale 22’ye yükseldi ama hedefimiz ilk 10 olmalıdır. Bunun için yüreğimizi ortaya koymalıyız. Benim için mesainin hiçbir önemi yok. Ne zaman ararsanız arayın her zaman yanınızdayım. Yeter ki kaliteyi yükseltmek için çalışalım. Son iki ay içerisinde ilçelerde dahil olmak üzere okullarımızın yüzde 80’nini gezdim ve eksiklikleri yerinde inceledim” şeklinde konuştu.
ÖSS’de Sürpriz Yapacağız
Bu yıl ÖSS’de başarıyı yakalamamız gerektiğini vurgulayan Peker, “Bu yıl başarı daha iyi olacak. İlköğretim Okullarında bunu yakaladık. Şimdi ise ÖSS’de büyük bir sürpriz yapacağız. Gelin el ele verelim. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman yanınızdayız. Çalışmak çok güzel bir duygu” dedi. Daha sonra Müdür Mehmet Peker, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diledi.
Okul Müdürlerin Değil, Halkındır
‘Başarının Artırılmasında Aile Eğitimi’ adlı toplantı düzenlendiklerini dile getiren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, “Bu yıl böyle bir proje uygulamak istedik. Buradaki amacımız ailelerin okul ile iç içe olmasıdır. Okul Müdürlerin değil, halkındır. Bunun için aileler sadece okullara not öğrenmek için değil, her zaman gelmelidir. Geçen yıl SBS’de bir ivme kazandık. SBS’nin yanı sıra bu yılda ÖSS’ye ağırlık vermemiz gerekiyor. Bunun için velilerle iç içe olacağız. Gelmeyen velilerin bizler ayağına gideceğiz” dedi. Program daha sonra plaket töreni ile sona erdi.
Haberkale


  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli