Anahtar Kelimeler:

Kapanan 2 Belediye Kilitledi

Kapanan 2 Belediye Kilitledi

Kapanan Ceritmüminli ve Ahılı Belediyelerinin Aşırı Borcu İl Özel İdaresini Çıkmaza Soktu.

 

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, İl Genel Meclisi’ni ziyaret ederek Meclis Başkanı Kudret Sayın ile görüştü. Türkiye’de kapatılan 7 belediyenin 4 tanesinin Kırıkkale’de olduğunu kaydeden Sayın, İl Özel İdaresine bağlanan Ahılı ve Ceritmüminli Belediyeleri yüzünden İl Özel İdaresinin büyük sıkıntı içerisine girdiğini belirtti.
Kapatılan belediyelerin kendilerine külfet getirdiğini dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Kudret Sayın, “Bize bağlanan Ahılı ve Ceritmüminli Belediyelerinin aylık 6 bin geliri var. Fakat mevcut borçları 4 trilyon. Bu belediyeler yüzünden İl Özel İdaresi tarihinde ilk defa icralık oldu. İl Özel İdaresi böyle haciz ve borç görmediği için işin içinden çıkamıyor. Daha önce bu konuda Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına yazı yazdık. Gelirimizden çok giderimiz olduğunu, ne yapmamız gerektiğini sorduk. Şuan müfettişler Ceritmüminli’nin hesaplarını inceliyor. Burası bitince de Ahılı’nın hesapları incelenecek. Ayrıca araçların getirdiği bir sıkıntı daha var. Araçlarımız eski olması sebebiyle çok masraf açıyor. Araç konusunda Türkiye’de diğer illere göre en kötü il biziz. Araçlarımızın çalışmaması nedeniyle çalışmalar yapılamıyor ve personellere boş yere maaş veriliyor. Bu konuda da yardım ve destek bekliyoruz. Yeni iş makinelerine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Erdem’den İlgileneceğim Sözü
Yaşanan sıkıntıların aşılması için üzerlerine düşeni yapacakları ve ilgili yerlere görüşeceklerini belirten Erdem, “Maalesef ülke olarak israflı çalışan bir ülkeyiz. Geçmişten gelen bir sıkıntı bu. İş makinelerinin fazla ve eski olması şimdi bu sıkıntıları doğurdu. Tabii birçok birim kaldırılarak Köy Hizmetlerine ve İl Özel İdarelerine bağlandı. Türkiye her konuda reform yapmakta zorlanan bir ülke. Eldeki imkânları iyi kullanmamız gerekiyor. Avrupa bu konuda rasyonel çalışıyor. Az personelle çok iş yapıyor ve bu tür işleri taşeron firmalara yaptırıyor. Bizde ise devlet kendi imkânlarını kullanmak zorunda kalıyor ve maalesef bu sıkıntılar yaşanıyor. Belediyelerin mali yapısı çok kötü, gelir gideri karşılamıyor. Belediyelerin kapanma kararı çok doğru bir karar ama maalesef Türkiye’de doğrular doğru olarak devam etmiyor” diye konuştu.
Haberkale


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı