Anahtar Kelimeler:

Dalından Meyve Sebze Ayrıcalığı

Dalından Meyve Sebze Ayrıcalığı

Açık Hava Manavı Hizmetinizde!

 

Haberkale - Özel Haber
Evinizde tüketeceğiniz meyve ve sebzeleri, dalından kendiniz kopararak sepetinize koyup satın almak istemez misiniz? İşte Konya-Kulu karayolunun Karakeçili ilçesi sınırında kendi bahçesinde yetiştirdiği meyve ve sebzeleri bu şekilde vatandaşlara sunan Bal ailesi, İç Anadolu Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştirerek açık hava manavını hizmete sokmuş oldu.
30 dönüm arazisi üzerinde üzümden kavuna, biberden cevize, armuttan patlıcana çeşitli sebze ve meyvenin yetiştiriciliğini yapan Bekir Bal ve eşi Mülkiye Bal, bu ürünlerini bahçelerinden hiç çıkarmadan daha dallarındayken alıcılarına sunuyor. Bahçeye gelen müşterilerin ellerine birer bıçak ve makas verilerek bahçe içerisinde istedikleri meyve ve sebzeyi kendilerinin alması sağlanıyor. Beğendiği meyve ve sebzeyi bahçe içerisindeki çeşitli yerlerde bulunan poşetlere dolduran müşteriler, çıkışta kilo hesabıyla ürünlerin ücretini ödeyebiliyor.
12 Çeşit Üzüm Var
Bahçe içerisinde bulunan üzüm bağ, en çok dikkat çeken yerlerin başında geliyor. İçerisinde bulunan alperen, gül üzüm, Karakeçili karası, öküzgözü ve Yalova incisi başta olmak üzere 12 çeşit üzümüyle zengin bir içerik sunan üzüm bağında kilosu 1 liradan başlayan üzümler, alıcıların da yüzünü güldürüyor. Özel sistem sulama borularıyla oldukça bakımlı ve modern bir bahçe oluşturan işletmeci Bekir Bal, “yoldan geçen yabancıların bile bahçeye büyük ilgisi var. Özel tavsiyeyle gelip ürünlerden alıp giden, hatta Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki yakınlarına kargoyla gönderen müşterilerimiz de var. Gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Emeklerimizin karşılığını bu şekilde almak bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli