Anahtar Kelimeler:

Takı Mağazası Kırtasiyeye El Attı

Takı Mağazası Kırtasiyeye El Attı

Krizden Çıkmak İsteyen Esnaf, Farklı Arayışlar İçinde.

 

Haberkale - Özel Haber
Ekonomik krizin kötü vurduğu küçük esnaf, krizden çıkmak için çare arıyor. Kırıkkale’de bazı çay salonlarının ek gelir için köfte ekmek satışından sonra şimdi de bir takı mağazası okul açılış dönemini fırsat bilerek defter ve okul çantası satışına başladı.
Teğet geçti denilen ekonomik kriz küçük esnafı çok kötü vurdu. Kırıkkale’nin en işlek caddelerinde birbiri ardına dükkânlar kapanırken, ayakta kalmaya çalışan bazı esnaflar da farklı arayışlar içine girdi.
Takı Mağazasında Defter-Çanta
Günlük giderlerini çıkartabilmek için nakit akışı sağlamak isteyen esnaflar, dükkânlarında farklı ürün çeşitlerine yer vererek müşteri çekmeye çalışıyor. Şehir merkezinde bazı büyük restoranların kaldırım önlerine seyyar tezgâhlar koyması, birkaç çay evinin dükkânlarının önünde köfte ve balık ekmek satışına başlamasının ardından bir takı mağazası da okul sezonu sebebiyle okul gereçleri satmaya başladı. Dükkân önündeki kaldırıma koyduğu tezgâh üzerinde okul çantası ve kiloyla okul defteri satışına başlayan takı mağazası ilginç bir görüntü oluşturdu. Bu durumu kimi vatandaş esnafların krizden çıkmak için harcadığı çaba olarak görüp olumlu değerlendirirken, kimi vatandaşlar ise kendi alanlarının dışına çıkıp başka esnafların iş koluna da yönelen esnafların yanlış davranış sergilediğini düşünüyor.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli