Anahtar Kelimeler:

Katkı Payına Emekli Tepkisi

Katkı Payına Emekli Tepkisi

Emekliye Öl Diyorlar İfadeleri Kullanıldı.

 

Sağlık hizmetli sunucularında yapılan hekim ve diş muayenesi nedeniyle uygulanacak katılım payı tutarlarına tepki gösteren İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Yönetim Kurulu Başkanı Basri Keskin “Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan katkı payı adı altında emekliye yeni bir zulüm getirildi” dedi.

İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Yönetim Kurulu Başkanı Basri Keskin yaptığı basın açıklamasında “Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan katkı payı adı altında emekliye yeni bir zulüm getirildiği görülmektedir. 8 ile 15 TL arasında kesilecek olan katkı payının emekliler tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Ramazan ayında siyasilerin ulufe dağıttığı ramazan sonunda daha da ağırlaşan ekonomik sıkıntının başta emeklileri perişan edeceğinden bu yapılan katkı payının özel hastaneleri de etkileyeceği görülmektedir. Her yıl 6 ayda bir verilen zammın yılın ikinci zammı 1.83 ‘ lük zammın emekliye reva görüldüğü aşikardır. Biz buradan hükümetimize ve milletvekilimize sesleniyoruz. Ömrünü devlete hibe etmiş emeklilere böyle bir zammı reva görmemekteyiz. İnsanların yaşamını idama ettirebilmek için sağlığa ihtiyaçları vardır. Bu demek oluyor ki yapılan zamlar “emekliye öl” diyecek kadar yapılan bir zülümdür” dedi.
Yapılan zammı kınadıklarını söyleyen Başkan Keskin “Bizler emekliler olarak bu yapılan zulmü kınıyor kısa zamanda bu yapılan zulmün giderilmesi için yöre milletvekillerimizin TBMM’ si de bu serzenişimizi dile getirmelerini istiyoruz. Sağlık hizmetli sunucularında yapılan hekim ve diş muayenesi nedeniyle uygulanacak katılım payı tutarları, birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinde 2 TL,  ikinci ve üçüncü basamak resmi kurumlarında 8 TL, özel sağlık kurumlarında 15 TL. Ancak sağlık hizmeti sunucularında yapılan muayene sonrasında kişilerin muayene ilişkin reçete ile eczanelere müracaat etmemesi durumunda birinci basamak sağlık kuruluşları ile aile hekimliği muayenelerinde katılım payı alınmaz, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumları ile özel sağlık kurumlarındaki muayenelerde ise 3 TL indirim yapılır”
“Katılım payının tahsiline ilişkin düzenlemeler kurumlarındaki muayenelerde ise 3 TL indirim yapılır. Katılım payının tahsiline ilişkin düzenlemeler ( 6.6.1 ) madde de açıklanmıştır. Aynı Tebliğin “ Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı” başlıklı ( 6.6.1) Birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerine ilişkin 2 TL tutarındaki katılım payı, kişilerin muayene ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden tahsil edilir. İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında yapılan muayeneler için 8 TL öngörülen katılım payının; Kurumda gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için 5 TL tutarındaki kısmı gelir ve aylıklarından, 3 TL’lik tutar ise kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden tahsil edilir” şeklinde konuştu.
Başkan Keskin “Diğer kişiler için ise 8 TL katılım payı tutarı eczanelerden Tahsil edilir. Kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat etmemesi durumunda katılım payı tutarının hesaplanmasında (6.1) numaralı maddenin ikinci fıkrasında sayılan indirim uygulanır. Bu durumda muayeneye ilişkin 5 TL tutarındaki katılım payı, kişinin reçete ile ilişkin eczaneye müracaatında tahsil edilecektir. Özel sağlık hizmeti sunucularında yapılan muayeneler için 15 TL öngörülen katılım payının; Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için 12 TL tutarındaki kısmı gelir ve aylıklarından, 3 TL’lik tutar ise kişilerin muayene ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden tahsil edilir. Diğer kişiler için ise 12 TL katılım payı tutarında sağlık hizmeti sunucusu tarafından, 3 TL tutar ise kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasından eczaneden tahsil edilir” dedi.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli