Anahtar Kelimeler:

Mahallelinin Baz İstasyonu Tepkisi

Mahallelinin Baz İstasyonu Tepkisi

Sanayi Mahallesi Sakinleri, Kurulmak İstenen Baz İstasyonuna Karşı Ayaklandı.

 

Kırıkkale’de bir mahalleye baz istasyonu yapılmak istenmesi vatandaşların tepkisine sebep oldu. Baz istasyonu yapılmamasını isteyen Sanayi Mahallesi 1326 Sokak sakinleri, gerekirse cep telefonlarının kapatılmasını istedi.
Eşilen baz istasyonunun yerini önce küreklerle kapatmak isteyen mahalle sakinleri, çukurun fazla olduğunu görünce, kendi aralarında para toplayarak kiraladıkları kepçeyle temel için açılan çukuru kapattı. Çukurun üstüne ayaklarıyla çiğneyen mahalle sakinleri, sokaklarına baz istasyonu yaptırmayacaklarına dair kendi aralarında söz verdi.
Yetkililer Zararı Yok Diyor
Bir GSM şirketi tarafından Sanayi Mahallesi’ne yaptırılmak istenen ve temelleri kazılan istasyona mahalle sakinleri, eşleriyle birlikte tepki gösterdi. Abdullah Türken isimli vatandaş, Valilik ve ilgili makamlara ulaştırdıklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Mustafa Yıldırım ise, “Buradan herkese sesimizi duyurmak istiyoruz. Sağlık açısından zararı olacağını düşündüğümüz için bu istasyonun yapılmasına karşıyız. Gerekirse cep telefonlarını kapattırırız. Bunun için gayret göstereceğiz. Yetkililer zararı yok dese de biz böyle düşünmüyoruz.” diye konuştu.
Vatandaş: Kepçenin Önüne Yatarız
Baz istasyonu yapan şirketin yetkililerine tepki gösteren Musa Eryılmaz da, “Kimsenin sağlığımızla oynamaya hakkı yok. Yapılan istasyonu sökeriz. Bizim sağlığımız zaten bozuk. Bir de kansere ihtiyacımız yok. Bir de bu istasyonla uğraşmayalım. Gerekirse sesimizin duyulması için ailelerimizle kepçenin önüne yatarız.” dedi.
Haberkale


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı