Anahtar Kelimeler:

Üniversitede Korkutan Yangın

Üniversitede Korkutan Yangın

Kırıkkale Üniversitesi`nde Yangın.

Kırıkkale-Ankara kara yolu kenarında otların tutuşması ile çıkan yangın, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bahçesine sıçradı.
 
Kırıkkale-Ankara kara yolunun 7. kilometresinde, yol kenarlarında bulunan kuru otların tutuşması sonucu kampus alanına sıçrayan yangın, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu etrafında bulunan kuru otları da tutuşturdu. Nasıl çıktığı henüz belli olmayan yangın, üniversite öğrencileri ve çalışanları tarafından söndürülmeye çalışıldı. Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesi ve Orman Müdürlüğü arazözleri tarafından söndürülmeye çalışıldı. İtfaiyenin suyunun kısa sürede bitmesi ise paniğe sebep oldu.

Tekrar başlayan yangın, korku ve endişeyi beraberinde getirdi. Rüzgarın etkisiyle Veteriner Fakültesi yakınlarına kadar gelen yangının öğretim üyelerine ait araçlara sıçrayacağı düşünülerek araçlar yangın bölgesinden uzaklaştırdı. Yangın söndürücülerin tamamının kullanıldığı yangın, yoğun korku ve paniğe sebep oldu. Bir saatlik çalışma sonucunda yangın güçlükle kontrol altına alındı. Yangın sonrasında alanda soğutma çalışmaları yapıldı. Yangında bir nöbet kulübesi ile çok sayıda ağaç yandı.
 
Haberkale



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli