Anahtar Kelimeler:

Medyaya Sağlık Ocağı Teşekkürü

Medyaya Sağlık Ocağı Teşekkürü

Sağlık Ocağı İsteklerini Haber Yapan Muhabire Plaketli Teşekkür.

 

Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerinin uzun bir süredir talep ettiği ve Kanal A muhabiri Arif Çakıroğlu’nun televizyonda haber konusu yaptığı mahalleye sağlık ocağı sorunu çözüldü. Geçtiğimiz aylarda sağlık ocağına kavuşan mahalleli, muhabirimiz ve Kanal A muhabiri Çakıroğlu’na da teşekkür etmeyi unutmadı.
2001 yılında mahalleye sağlık ocağı isteyen mahalle sakinleri, arazi tahsisini yaptırmalarına rağmen müstakil bir sağlık ocağına kavuşamadı. Kanal A muhabiri Arif Çakıroğlu’nun konuyu ulusal medyaya taşımasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı 2003 yılında mahalledeki bir evi sağlık ocağına dönüştürerek hizmet vermeye başladı. Fakat arazisi hazır olan sağlık ocağının devreye alınmasını isteyen mahalleliler, mahalle muhtarı Mustafa Keser’in önderliğinde girişimlerini sürdürdü.
Temmuz Ayında Binalarına Kavuştular

Mahallelinin girişimleri ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün de desteğiyle Sağlık Bakanlığı nezdinde mahalleye müstakil bir sağlık ocağı kurulmasına karar verilip inşaat çalışmaları başlayarak mahalle sağlık ocağına kavuşmuş oldu. 2009 yılı Temmuz ayı itibariyle sağlık ocağına kavuşan Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri ve muhtar Mustafa Keser, emeği geçenlerden biri olan Kanal A muhabiri Arif Çakıroğlu’na bugün Sağlık Ocağı bahçesinde düzenlenen mini törenle plaket, Türk bayrağı ve çiçek vererek teşekkürlerini dile getirdiler. Törende Çakıroğlu da, “habercinin asli görevlerinden bir tanesi de vatandaşın dertlerini dile getirmek ve merhem olunmasını sağlamaktır. Ben de yaptığım haberlerle bunu başarabildiysem ne mutlu. İlginize teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberkale



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı