Anahtar Kelimeler:

TOKİ`de 2+1 Kurnazlığı

TOKİ`de 2+1 Kurnazlığı

Dar Gelirli İçin Yaptırılan Evleri Satın Alıp Kiraya Veriyorlar.

 

Haberkale - Özel Haber
Hükümet tarafından dar gelirli vatandaşların kullanımı için yaptırılan ve sözleşmesinde kiraya verilemez ibaresi bulunan 2+1 TOKİ konutları, yasağa rağmen bazı kişiler tarafından kiraya veriliyor. Dar gelirli için yaptırılmış ucuz olan bu evleri satın alıp kiraya veren uyanık ev sahipleri, vatandaşın tepkisini çekiyor.
Dar gelirli ve maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlar için hükümet tarafından Türkiye`nin dört bir tarafına yapılan TOKİ konutları vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kırıkkale`de de yapılan TOKİ konutları özellikle Bahşılı ve Yahşihan’da maddi durumu yerinde olmayan vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. TOKİ tarafından yapılan 2+1 konutların satışlarında kiraya verilemez ibaresi bulundurulmasına rağmen, bazı uyanık ev sahipleri binalarının camlarına kiralık yazıları asarak kiracılarını beklemeye koyuldular. Özellikle Kırıkkale`deki kiraların yüksek olmasından dolayı Bahşılı TOKİ’deki 2+1 konut sahipleri 350 TL`ye kadar evleri kiraya verdikleri ve 350 TL’nin 250 TL`sini TOKİ’ye taksit olarak verdikleri geri kalanını ise kâr olarak aldıkları iddia ediliyor.
TOKİ’dekiler Şikâyetçi

Bahşılı TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar ise olup bitenlerden habersiz yaşanan bu olay sonrasında 2+1 konutları kiraya veren bazı TOKİ sahiplerine tepki gösterdi. Konutların 2+1 olması sebebiyle fahiş fiyatlarla üniversite öğrencilerine kiraya verildiğini söyleyen vatandaşlar, “öğrencilerin burada olmasından sıkıntı duymuyoruz ama özellikle gece geç gelmeler, kapıların açık bırakılması, bizleri tedirgin ediyor. Bugün konutların önüne bir konuda çalışma yapılması gerektiğinde ise gerçek ev sahipleri burada olmadığı için kiracılar bu konulara yanaşmıyor ve bizler de ev sahipleri olarak çıkmaza giriyoruz. Mevzuata uygun davranmayan ev sahiplerine gerekli yaptırımlar gerçekleştirilmeli” diye konuştular.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu