Anahtar Kelimeler:

Balışeyh Belediyesi İflasta

Balışeyh Belediyesi İflasta

Yeni Seçilen Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Şokta.

 

Milliyetçi Hareket Partisinden Balışeyh Belediye Başkanlığını kazanan Başkan Ali Dedelioğlu yaptığı açıklamada Balışeyh Belediyesini 4 trilyon (4 milyon TL) borçla teslim aldığını belirterek büyük şok yaşadığını ifade etti.

Başkan, Belediye personeline 17 aydır maaş ödenmediğini ancak seçimi kaybeden eski Belediye Başkanı Cehti Pehlivanlı’nın maaş alacağının olmadığını vurguladı. Başkan Dedelioğlu, belediyenin borç batağında olduğunu ifade ederken İçişleri Bakanlığından müfettiş isteyeceğini söyledi.

BELGELERLE ANLATACAĞIM
Başkan Dedelioğlu açıklamasında “Seçimi kaybeden Cehti Pehlivanlı belediyeyi devir törenine bile maalesef gelme nezaketi göstermedi. Belediyeyi borç batağına sürüklemiş, ortada yapılan bir hizmet yok. Bir haftadır belediyenin borçlarını çıkartmakla meşgulüm. 15 gün sonra halkı toplayarak kendisini eski başkanımız Osman Narin’den belediyeye nasıl devraldığını, ne kadar borçla teslim aldığını açıklarken benim de kendisinden kaç trilyon lira ve nerelere borçlandığını belgeleri ile anlatacağım. Pehlivanlı, belediyeyi iflas ettirmiş” dedi. Hatırlanacağı gibi Cehti Pehlivanlı’nın makam odasında kullandığı masası ve koltuğu haczedilmişti.

MHP’Lİ BELEDİYE FARKI
Sürekli olarak halkın içerisinde olmaya, mesaisinin tamamını belediyede harcamaya kararlı olduğunu belirten Ali Dedelioğlu, Ankara’dan evini 4 ay önce Balışeyh’e taşıdığını ifade ederek “Halkla bütünleşen bir belediye başkanlığı yapacağım. Her ne kadar belediyemiz borç batağında olsa da burası ağlama duvarı değil, çözüm bulacağız. Beş yıl gece gündüz çalışacağız. AKP’nin nasıl bir belediye bıraktığını gözler önüne sereceğiz. Hizmete susayan Balışeyh halkına da MHP’li belediye farkını göstereceğiz” şeklinde konuştu.

ENKAZ BELEDİYE
Dedelioğlu açıklamasının devamında “Özellikle hizmet üreten belediye personeline 17 aydır maaş vermesinin izahını anlayamıyorum. Belediye personeli içerisinde 43 milyara yakın alacağı olanlar var. Bedaş’a 2,5 yıldır para ödenmemiş, elektriklerin kesilmesi durumunda su pompaları çalışmadığı için ilçemizin içme suyunda problem yaşayabiliriz. Cehti Pehlivanlı belediye de 5 yıl hizmet üretmediği gibi borç batağına sokmuş, 2 tane arsa, bir tane bina satmış, enkaz halinde bir belediye bırakmış” dedi.

 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı