Anahtar Kelimeler:

Dağ Köylüsüne Sigarayı Bıraktırdı

Dağ Köylüsüne Sigarayı Bıraktırdı

Vali Güner`den Köylüye: Bırak Şu İlleti.

 

Bu detay sadece Haberkale.com`da!
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, 1744 rakımlı Denek dağında kıyılan nikâhın şahitliğini yaptıktan sonra dağın hemen altında bulunan küçük bir dağ kulübesini ziyaret etti. Dağ evinde yalnız yaşayan Şeref Düzyurt ile sohbet eden Güner, elinde sigara paketi bulunan Düzyurt’a tavsiyede bulunarak “sigarayı bırak, ne ihtiyacın varsa karşılayım” dedi.
Kırıkkale’nin en yüksek dağında gerçekleşen nikâh töreninin ardından dağın yamacında bulunan ve uzaktan gaz lambasının yandığını fark eden Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, gaz lambasının yandığı küçük dağ evine geçti. Evde tek başına bulunan ve yıllardır bu dağda kaldığı öğrenilen Şeref Düzyurt’u ziyaret eden Vali Güner, gördüğü manzara karşısında “Kırıkkale’nin en güzel, en yüksek dağında oturuyorsun ve bir de temiz havaya karşı sigaraya içiyorsun, bu olmadı işte. 60 yaşına gelmişsin amca artık bırak şu sigarayı. Bak Başbakanımız da sigaraya karşı Türkiye genelinde büyük bir mücadele başlattı. Sende artık bırak şu sigara illetini, ne ihtiyacın varsa ben karşılamaya çalışıyım” dedi.
Çayı Sigarasız İçeceğim
Valinin sigarayı bırak demesinin ardından Şeref Düzyurt (60) “zaten evladım kanser hastasıyım, tedavi oluyorum ama, huzuru dağda buluyorum, her gün Kırıkkale manzarası karşısında köz ateşinde pişirdiğim bir demlik çayla sigaraya içiyordum. Artık valimiz ayağımıza geldiğine göre sigarayı bırakma zamanıdır. Sayın Başbakanımız da sigarayı bıraktırmaya çalıştığı bu dönemde, çayı artık tek başına içeceğim” dedi. Bu hoş sohbetin ardından Şeref Düzyurt köz ateşinde demlediği bir demlik çayı Vali ve beraberindekilere ikram etti. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “dağda huzur var, artık amca yolumuz düştüğü zaman yanına çay içmeye geleceğim” dedi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu