Anahtar Kelimeler:

Muhabir, Zirvede Nikâh Kıydı

Muhabir, Zirvede Nikâh Kıydı

Denek Dağı Zirvesinde Sıradışı Nikâh.

 

Kırıkkale basınının sevilen yüzü genç muhabir, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi Muhammed Murat Özçam ile Betül Semiz Türkiye`de sıra dışı bir nikâh töreni gerçekleştirerek dünya evine girdiler. Genç çiftin nikâh töreni 1744 rakımlı Denek Dağı`nın zirvesinde kıyıldı. Genç çiftlerin nikâh şahitliğini Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ile İl gazetesi imtiyaz sahibi Ramazan Çetin üstlendi. 1744 rakımlı dağdaki nikâhı ise Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu kıydı.
Genç çiftlerin nikâh Şahitliğini yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “Bugün bu gece burada Betül ve Murat kardeşlerimizin de nikâhını gerek yöremizin en önemli dağı olması açısından gerekse kendileri açısından hatıra olması nedeniyle kendi talepleri çerçevesinde kısmet olursa burada kıydık. Bu tür faaliyetlerin, bu tür hayırlı başlangıçların, bu tür evliliklerin tabiat sevgisi, doğa sevgisi, turizm sevgisi içeren mesajlarla yapılması gerek vatandaşlarımız açısından gerek ise yöremiz açısından son derece anlamlı” dedi.
Kayseri’nin Erciyes’i Varsa Bizim de Denek Dağımız Var
Güner konuşmasının devamında ise “doğaseverlere tavsiyelerde bulunarak Kayseri’nin Erciyes`i varsa Kırıkkale`nin de 1744 rakımlı Denek dağı var. Kırıkkale`nin içme suyu rezervlerini bünyesinde bulunduran ve en önemli dağcılık faaliyetlerinin yapıldığı bir rakımdayız, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, doğaya sahip çıkalım, tabiata sahip çıkalım, kirletmeyelim. Sahip olduğumuz bu dağın zenginliklerini gerek Kırıkkale`ye gerekse diğer illerin dağcılık kulüplerine tanıtalım istedik. Bütün doğaseverleri Denek dağına bekliyoruz. Genç çiftlere bir ömür boyu mutluluk diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Kırıkkale Dağcılık ve Doğa sporları kulübü başkanı Metin Altun ise, Türkiye`de ilk defa 1744 rakımlı bir dağda üyeleri bulunan bir çiftin evlenmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.
Davul Zurnalı Eğlence
Nikâh törenini ardından genç çiftlerin akrabaları 1744 rakımlı Denek dağında gecenin ilerleyen saatlerine kadar davul zurna eşliğinde oyunlar oynadılar.

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı